Apropå detta med blogg?


Vissa skriver flera gånger om dagen andra någon gång ibland. Svårt det här. Jag sitter och jobbar om dagarna, kan säkerligen hitta en paus men flera inlägg om dagen känns ambitiöst eller??? Eller vänta detta är mitt andra inlägg idag, snacka om att sparka undan fötterna på sig själv.

Det rör sig tusen saker i mina tankar, jag håller i en fest för företaget nästa vecka, kan inte fokusera… Det enda jag tänker på är bröllopet, lokaler, klänningar, kostnad kostnad kostnad… En tanke nedan:

Kanske ska öppna fond, låt oss kalla den “det afrikanska bröllopet” så får folk lämna bidrag… Då blir det en trerätter för 1500 kr/kuvert. Helt makalöst dyrt. För 1500 kr kan jag garanterat laga mat till åtminstone 10 personer, it has been done. Jag lovar att de blir mätta och belåtna med vid och hela paketet. Men i Stockholm så fort man säger ordet bröllop, ja då ska det kosta och det ska strulas och allt ska bli såååå jobbigt och dyrt. Men man gifter sig bara “en gång” eller man hoppas det och då vill man ha ALLT. Det ska vara klänningen, blommorna osv… fram tills fakturan kommer i varje fall. Som tur är så bråkar vi sällan om pengar hemma, finns viktigare saker i livet. Det man tjänar har man rätt att spendera… Kom ihåg det. Åter till denna fond då om alla lägger en krona i min fond då skulle jag kunna ordna århundradet fest och fortfarande ha råd med en jorden runt resa med lyx boende i månad för smekmånaden.. Dessutom så skulle jag ha pengar kvar att spendera när jag kom hem. Vilken högvinst… Drömmar är ju fantastiska.

På lunchen gick jag in i en juvel affär och fick en ovanlig mottagning. Jag är inte den som tror det värsta om folk men när man jobbar på Östermalm så kan bemötandet skifta rätt ordentligt när en svart kvinna kliver in. Första butiken jag var i verkade expediten allmänt besvärad och otrevligt… Men idag gick till en anna. Hann knappt kliva in förrän den äldre dam kom fram till mig…. Med tanke på min senaste mottagning så var jag lite försiktig. Jag förklarade att jag var på jakt efter en ring i vit guld med diamanter för att gå ihop med min förlovningsring. Hon sa att hon hade den perfekta ringen för mig… Ok? Ja du hon sätter på mig denna fantastika kreation med en gigantisk diamant. Priset: 78 000 kr… Ser jag ut som en tjej med 78 000 kr att spendera på en ring, det är nästan budgeten för hela bröllopet…. Vad skulle min sambo säga om jag kom hem och begärde den ringen. Hon tyckte att jag gott kunde sätta mig och se hur den känndes. Så fortsatte hon med den ena dyra ringen efter den andra. Hon ville även att jag skulle komma tillbaka och prova flera gånger. Den ringen jag har valt är inte billigaste lagret men den är inte sådär extrem. Det är en kontant insans för en mindre lägenhet i en småstad. Det sätter man på fingret. Tankeställare där.

Nej nu ska jag tillbaka till inbjudningarna, 130 gäster och en vecka kvar och listan växer sen är det SATS och Combat.. Ut med aggressioner in med possitiv energi. Den du.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s