Att vara snygg.


Jag såg en intervju tidigare idag med Carolina Gynning och det faktum att hon har tagit ut sina inplantat för att hon insåg att hon inte längre ville bli betraktad för sina tuttar utan för den hon är innan. Problemet är att för henne är nog skadan redan gjord hon har fått en stämpel och den blir nog svår att skaka av.

Nu åter till det jag tänkte skriva om egentligen. Jag har haft turen att födas med ett fördelaktigt utseende (tycker jag själv). Nu kommer folk säga att man inte är ödmjuk men jag är bara ärlig. Det värsta jag vet är folk som inte står för att de är nöjda med sitt utseende. Många tjejer letar efter skönhet, de opererar sig och gör allt för att likna ett ideal. Här är min sida av detta.

Redan som liten var jag ett “vackert” barn, till min nackdel hade jag ett rätt vuxet ansikte och tyvärr så var det några vuxna i min omgivning som lyckades glömma bort att man faktist var barn. När jag tänker tillbaka så är det ett under att jag inte har råkat mer illa ut än vad jag har. Det är läskigt när man tänker på det, äldre män på cyklar som har stannat och försökt få en att följa med dem, bilar som har stannat vid övergångsställen, bilar som har förföljt en, jag har blivit överfallen i hissen av en arbetare, snusk gubbar som har ringt och flåsat i luren. På den tiden så tog man det inte på allvar, däremot så  måste jag erkänna att jag är väldigt rädd av mig idag. Litar inte på män jag inte känner.

När jag gick i grundskolan så var min mamma väldigt beskyddande av mig, som tur är så vet hon inte om alla idioter som har försökt antasta hennes dotter. Jag var inte sådär jätte medveten om mitt utseende, men när jag började högskolan så insåg jag att var nog lite söt. Men gymnasiet kom som en chock jag träffade en kille rätt tidigt som jag sen var tillsammans med i 5 år men så många killar som var intresserad av mig på den tiden. Det var helt hysteriskt. Den här vetskapen gjorde mig lite besvärad. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera det. Jag fick senare veta att de hade slagit vad om vem som skulle vara den första att ta min oskuld……  Jag är 29 år idag och jag kan ännu inte hantera när en kille säger att jag ser bra ut. För mig så tänker jag på allt annat negativt som kommer av att man har vad som anses vara en person med ett bra utseende eller så får jag ångest för det känns som att jag är skyldig killen något eller måste vara trevlig för att jag har fått en komplimang. Mitt nya försvar är att skämta bort alla komplimanger.

Jag var liten under hela min uppväxt fram tills jag började med min piller, ja då kom de omtalade 3 kilona som man lägger på sig. För mig så hamnade de på brösten, på en sommar gick jag från en A-cupa till en D… Förstå mina klasskamraters chock när jag kom efter sommaren.

I vuxen ålder har jag märkt att om man anses se bra så är man ett hot förr vissa tjejer, detta innebär att de antar saker om en utan att man har sagt ett ord. Oftast så får man en massa attityd. Naturligtvis så umgås man då hellre med killar, de är raka och det blir ingen konkurrens. Det värsta är när de får i sig lite alkohol och helt plötsligt är man lovligt byte. Som att “du är trevlig mot mig på jobbet så det du måste vara öppen för lite mer”. Äh jag skulle inte tro det. Det värsta är när folk tror att man har legat med chefen för att få den tjänsten man har. Så hela mitt liv så har jag fått jobba hårdare, plugga hårdare och slita för att visa att man är mer än bara ett utseende. Jag har aldrig strulat med en chef och kommer aldrig göra det. Kommentarer som fan vad smart du är… Jag menar vad trodde att jag var korkad eller. Varför utgår man ifrån att människor är obildade?

Idag är jag bekväm med mitt utseende, kommer aldrig använda det för att få ett jobb men är ändå glad för att jag ser ut som jag gör. Jag är väldigt fåfäng men jag låter aldrig min fåfänga påverka min omgivning negativt. Kan jag ge någon en komplimang så gör jag gärna det. När det kommer till killar så har det varit jobbigt om jag ska vara helt ärlig. Jag har aldrig varit den som gillar att ragga eller bli uppraggad. I mitt fall har det varit så att bra killar kommer inte fram till en utan bara fulla idioter som tittar på ens tuttar när de pratar med en.Alternativet till tuttsnackarna var killar som är elaka för att de utgår ifrån att man ska ha en attityd. Jag har hört folk säga att svarta tjejer är si eller så, eller killar som börjar en mening med “hej jag gillar svarta tjejer” eller ” jag har alltid fantiserat om att ligga med en svart tjej”, kul för dig med vad rör det mig i ryggen pucko. Man känner sig direkt som ett experiment. Jag är en människa punkt slut.

Alla är vi vackra, det finns de som är betydligt vackrare än mig och de som inte är det. Men smaken är som baken. Det viktigaste är att man ska vara nöjd med den kropp man har, det utseende gud gav dig. Om du tycker att du är vacker så utstrålar du en självsäkerhet och detta smittar av sig till din omgivning. Självkänslan är något som man måste finna inom sig inte inget man kan betala för hos en läkare. Mitt trick är att stå framför spegeln och tänka positivt. Jämför dig inte med någon annan för du kan inte vara någon annan än dig själv och vet du vad, det räcker gott och väl. Livet är hårt nog utan att vi ska klanka på oss själva. Jag har sett saker ett barn inte ska se, jag har varit med om så mycket saker så det räcker flera livstider, men jag är här, jag är frisk och jag kan än idag se det vackra med livet. Det skär sig i mitt hjärta när man läser om människor som mår så dåligt av sig själva pga ideal eller den miljö som de lever i. Du kan skylla på dina föräldrar om du får en dålig barndom men vuxenlivet är ditt eget ansvar och du står för din personliga lycka, ingen annan. Vill du vara lycklig så se till att bli det redan idag.

Nu ska jag krypa ner hos min prins och titta på tv och antingen gör du likadant med din prins eller så tänder du lite ljus, sätter på favorit låten och njuter av denna söndags kväll. Kram

5 thoughts on “Att vara snygg.

  1. Hej. Vad är det som är vackert…det som är vackert för mig kanske inte är vackert för dig. Allt ligger i betraktarens ögon. Det finns människor som verkligen är bildsköna, men som inte har någon personlighet, utstrålning eller självförtroende.Ett vackert men tomt skal…det tycker inte jag är vackert. Sedan finns det andra människor som inte har det där bilsköna utseendet, men som utstrålar livsglädje, positivism, kärlek och intresse för medmänniskan, man dras till dem och drunknar i deras charm, DET ÄR VACKERT FÖR MIG! Ha det bra.

  2. Det som gör denna planet så fantastisk är just det att vi har alla olika preferenser. Jag kan bara prata om mina erfarenheter och hur min värld ser ut och som jag skriver så finns de som tycker att jag ser bra ut och de som inte tycker att jag är så mycket att hänga i granen. Men oavsett så måste jag själv tycka om den jag är och trivas i mitt skal. Det är det min text handlar om.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s