Ush för nyheter….


Ja nu har jag bestämt mig att ta tag i mitt liv och börjar dagen mer positiv. Jag älskar måndagar, för mig står de för en ny vecka med en massa möjligheter. Fantastiska saker kan hända. Vad som stör mig dock är att jag och min fästman har olika rutiner på morgonen. Jag sätter hellre på musik på morgonen och tar saker i min egen takt för att sedan gå till jobbet. Han däremot som är uppvuxen med public service tittar på nyheterna typ jämt och läser tidningen. Ibland känns han väldigt många år äldre än mig fasten det bara är 7 års skillnad.

Men vad är det som visas på nyheterna idag, i korta drag så är det trauma, kaos, misär, trafiken, sport och väder. Är detta något som man kan vara utan på morgonen. Jag vill inte börja min dag med kaos, svält, misär och allt skit som händer ut i världen. Jag menar inte att man ska blunda för det men jag vägrar börja min dag med att höra om hur hemska människor är mot varandra, hur planeten vi lever på är på väg att utplånas, hur sjuka våra djur är så snart kan man varken äta kött, fisk eller fågel. Om inte det vore nog så besprutar vi våra grönsaker så mycket att vi riskerar att dö av det. Har ni någonsin tittat på folket runt er när ni är på väg till jobbet. Alla ser ut som att de bär på något tungt, som att de väntar att något hemskt ska hända och om någon stackare mot formodan skulle le på bussen/vagnen/tunnelbanan så får de blickar som inte alls uppskattar denna glädje så här tidigt på morgonen. Varför så dystra miner, jo nyheter. Hur kul är det att veta att under natten när då sov så sprängdes en buss på x antal barn, någon har begått självmord, forskarna har hittat något som tar kål på oss lite fortare en ny sjukdom har upptäckts och om inte det vore nog. Tittar du på sporten så är det supportrar som hotar och det är kaos där med. Sen tänker man på vädret jag men då kommer nästa grej, varning för kaos, stormar och orkaner.

Nej nu får det helt enkelt vara nog. Jag tänker återta kontrollen och har nu ändrat min morgon rutin. Inga nyheter på morgon när jag vaknar, inga tidningar på vägen till jobbet. Jag tänker läsa nyheterna först vid lunch, det är ändå upprepning av det man inte har sett på morgonen. Nu lyssnar jag på min favorit musik på vägen till jobbet och kommer in glad och lycklig. Vid lunch så har man liksom kommit ikapp och det negativa kan inte längre prägla hela min dag.

Nu ska jag fortsätta jobba

2 thoughts on “Ush för nyheter….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s