En hyllning till min mamma


Det är helt enkelt så att hon är bäst. Hon kämpar och kämpar och livet är inte alltid rättvis mot henne men hon ger aldrig upp och lyckas utstrålar sååå mycket glädje. Jag önskar att jag träffade henne lite oftare än vad jag gör men som vi alla är så bokar man upp sig med en massa saker som inte är så viktigt och en dag så vaknar man upp och inser att man är 50+ och att ens mor har hunnit bli en väldigt gammal dam…..

 
Vi tar våra mödrar för givet, ungefär som att vi utgår ifrån att de alltid kommer att finnas där för oss… Helt fel, min mamma ringde mig idag och hon var inte så glad, jag skulle vilja slå ner alla som står i vägen för henne nu när hon äntligen får lite medvind, men världen är orättvis. Det enda jag egentligen kan göra är att vara där för henne, ge henne styrka och få henne att känna att hos familjen är tryggheten stark och då spelar det ingen roll om omvärlden suger något hårt.
 
Samtidigt så kan jag inte låta bli att förundras över hur vi behandlar vår omgivning, att folk kan bara bestämma sig för att de inte gillar dig och att vi är så svaga, istället för att gå vår egen väg så faller vi för grupptrycket, och detta oavsett hur gamla vi blir. Min mor har lärt mig en sak “lyssna på den inre rösten så väljer du rätt väg, var ärlig och var trogen så löser sig allting. Om det görs onda handlingar mot dig, hämnas aldrig för att folk får förr eller senare vad de förtjänar och det är det viktigaste. Det är slöseri med tid att gå omkring och vara bitter”… Så det försöker jag ta med mig varje dag så jag kan vara glad och leva ett liv som är positivt.
 
Men jag måste hylla mig mamma, för hennes grace, hennes styrka, hennes vackra själ och självförtroende. Om jag kan vara hälten så bra som hon är så är jag lycklig. Hon ställer alltid upp för den svaga, hon ger fasten hon inte har så mycket själv, hon säger som hon tycker istället för att visa en fasad. Min mor är fantastisk och jag är glad att just hon födde mig. Jag ska se till att åka till mamma nästa helg och ge henne en helg hon sent kommer att glömma.
Till alla därute, var rädd om era mammor, visa dom att ni uppskattar dom även om de kan bli lite tjatiga ibland. Glöm aldrig bort att de alltid har ert bästa i åtanke och se till att ha deras bästa i åtanke när ni handlar. Livet är skört och väldigt kort, lös problemen nu, lägg den tid man får med varandra till att lära av varandra och skapa glada minnen. Jag har aldrig bråkat med min mor, inte ens i tonåren. Finns ingen anledning till maktkamp när man är mor och dotter.
En stor blombukett ska hon få idag för att jag älskar henne.

2 thoughts on “En hyllning till min mamma

  1. Helt underbart skrivet, mamma är så viktig.. hon är mitt centrum=) Jag & min bror spelade faktiskt in en låt idag som handla om vår mamma 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s