Lägenhet uthyres omgående…


Så löd rubriken av min annons. Jag la ut den på blocket och sen börjare svaren trilla in. Vissa skrev långa berättelser om sig själva andra skrev bara jag är intresserad hör av dig… Vem ska man välja och hur ska man välja. Normalt sett så väljer jag sådanna som har precis kommit till landet och bara är här en kort stund för att jobba men med tanke på hur det gick med min förra hyresgäst ja då märker man andra problem som kan uppkomma. Som tillexempel att de inte fattar något om reglerna för det kontrakt de har undertecknat. Eller att de som ska förklara för dem inte ser till att de verkligen fattar innebörden.

Väldigt irriterande.

 

Hursomhelst så visar det sig att 10% är personer som vill flytta till sverige från Öst och 90% av de som söker lägenhet via blocket har betalningsanmärkningar, av dessa så är det 50% som lever på bidrag, 30 % som pluggar och 20 % som bor med sin gamla mamma… Hm hur väljer man… Ja du jag tänkte så här, betalningsanmärkningar kan jag förstå om de är gamla och man gjorde en tabbe vid yngre ålder, studenterna kan jag också förstå även om jag inte kommer att hyra ut till dem. Vet själv hur man levde som student och min lägenhet är totalt nyrenoverad med nya möbler… Men dessa personer som har anmärkningar och lever på bidrag som dessutom har gamla ex som enligt dem har satt dem i klister… NEJ där måste även jag säga stopp….. Måste erkänna att det känns ändå läskigt att inte veta vem som ska bo i ens lägenhet.

 

Idag bestämde jag mig, det blir en man och hans son på 11 år. Han har precis separerat från sin föredetta och hans son går i skola som ligger precis vid min lägenehet.. Vem kan då neka… Men det är läskigt när man läser alla historier om vad folk har råkat ut för, vissa har till och med varit så fräcka att de har frågat om jag kan betala halva hyran… Hm jag vill gärna betala för någon annans boende liksom. Nej nu ska jag gå på träna Combat, bli av med lite agressioner.

1 thought on “Lägenhet uthyres omgående…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s