Ännu en fredag


Mulet och tråkigt ute. Förstår att det är många som helt enkelt inte orkar så här dags på året. Man blir ju helt deprimerad. Var är SOLEN…. Hellre snö än bara daskigt grått ute..

Idag ska jag gå på bio med mina väninnor. Jag måste nämligen se filmen om Idi Amin. Vi afrikaner tycker nämligen inte att han är den värsta diktatorn som någonsin funnits, detta pga att de finns de som gjorde värre saker. När jag gick i gymnasiet så gjorde jag en hel del efterfoskning av “dadda” och lärde mig ett och annat. “Historien om Idi Amin och hans kvinnor” så var titeln av mitt specialarbete. Ganska läskigt att upprörande när man läste men det enda som jag kan säga är att han åt inga människor.

Det är ganska tråkigt egentligen, Ugande är ett otroligt vackert land med fantastisk natur men när någon får höra att man är därifrån så kommer det alltid två saker, Idi Amin och AIDS… Hur kan ett land gå framåt med den stämpeln liksom. Man glömmer bort att Idi Amin (numera död) inte har varit vid makten sen tidig åttital samt att Uganda är det enda Afrikanska landet som har bromsat spridningen av viruset då det har satsats en hel del på utbildning. Stora delar av mina föräldrars generation blev smittade (en dag ska jag avhandla min teori om varför) och många är numera döda, kvar i landet blev barn och gamla… Men nu har det gått ett par år och de unga är numera vuxna med kunskap om riskerna….Landet börjar byggas upp till sitt forna jag.

 http://www.visituganda.com/home.html

 

 

2 thoughts on “Ännu en fredag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s