Ursäkta mig men är det ok att jag är tjej?


Nej nu orkar jag knappt längre. Vart är världen på väg, detta med att det ska vara köns neutralt allting, pojkar får inte vara pojkar och flickor får inte vara flickor längre. Allting ska diskuteras och alla känner sig diskriminerade för minsta lilla. En rosa glass skapar rama skri tänk om små flickor får känna att de ska vara flickor skandal. LÄGG AV.

Moder jord har två kön en man och en kvinna. Män fungerar annorlunda än kvinnor, vi ser och upplever världen annorlunda. Det är inte om en glass är rosa eller blå som gör män till män och kvinnor till kvinnor. Sen så läser man att barn mår psykiskt dåligt idag. Ja det är väl klart att de gör de när man förvirrar dem med kön hit och kön dit. Låt barn få vara barn, låt dem upptäcka världen i sin egen takt. Sluta pracka på dem en massa saker som de ändå inte tänker på och ser. Vi vuxna har fullt upp med att vara politiskt korrekta att just nu så sätter vi krokben för oss själva. Vi mår dåligt, går in i väggen, är deprimerade och sen så tror vi inte att våra barn kommer att påverkas negativt av en sådan omgivning.

Jag börjar undra hur pass jämställt det ska bli och varför det många gånger ska vara så att en tjej måste blir mer maskulin för att känna sig jämställd. Är man svag om man är kvinna? I hela mitt liv har jag jobbat i mansdominerande brancher där det är både ovanligt att vara utlänning och kvinna i de positioner jag har haft. Men jag skulle aldrig börja klä mig maskulint och försöka bli en av grabbarna. Jag är kvinna, stolt som fan och tänker passa in just på grund av att jag är kvinna. Det finns platser för tjejer i karriären. Sen är jag gammaldags i mitt tänkande, jag gillar att min sambo öppnar dörren åt mig när jag ska in i ett rum, jag gillar att han betalar när vi går ut på middag, att han bär kassorna när vi har handlat. Maskulint och jävligt sexigt, är jag svag för det, försvagar jag könet???? Nej det gör jag inte, vi tjejer försvagar könet. Vi hugger varandra i ryggen och blir svartsjuka när våra medsystrar lyckas. För att dräpa dem så hittar vi på en massa lögner, säger att de ligger med chefen för tänk om det vore så att tjejer faktiskt kan? Sluta skylla på en massa onödigt som glassar och leksaker, det är inte de som formar våra barn utan vi själva och vår rädsla att ses som vi är. Män och kvinnor är olika, så enkelt är det, tror du mig inte så ställ dig naken i spegeln. Ge barnen kunskapen om planetens varelser, sluta klanka på att pojkar och flickor ska vara könsneutrala för vet du vad, DE ÄR OLIKA.

Jag tycker att det är helt underbart att vi är olika. Sen kan man som FÖRÄLDER för det är ändå ni som har huvud uppgiften att se till att ni uppfostrar barnen att känna ödmjukhet, vänlighet, respekt för ÄLDRE och värme inför andra. Lär dem rätt och fel samt vett och etickett så kommer de klara sig galant här i världen. Skyll inte på glassen, tv, tidningar mm, visst det påverkar men barn påverkas mer av sina föräldrar.

 

 

17 thoughts on “Ursäkta mig men är det ok att jag är tjej?

 1. Det var det bästa jag läst på länge! Du har helt rätt. Och jag vet en liten tjej som är jätteglad åt just den där glassen. Hon är sju år och älskar rosa, och glitter.

 2. Det vi som vuxna bör kämpa för är absolut inte att få barnen att tro att vi alla är lika… men däremot ska allabarn, flickor som pojkar, få en chans att utvecklas till de individer de vill vara med egna intressen. Det är därför det protesteras mot könsuppdelade barnkläder (färg, passform etc) och könsuppdelade leksaker. Hur lätt är det för en bilintresserad flicka eller en vårdande pojke att upprätthålla sitt “udda” intresse när hela världen skriker att han/hon gör fel. Att pojken har hamnat fel som är på den rosa avdelningen, att få höra att nämen det där är för tjejer.Det är det som är ruttet. BArnen ska själva få forma sitt jag.Det har inget med att göra att man kan vara artig och hålla upp dörrar etc. *L*HA en bra dag.

 3. Håller fullständigt med.Om lilltjejen vill ha en rosa glass med glitter så får hon det. Hon får också ha rosa prinsessklänningar med spets på om hon vill det. Om jag hade haft en son så skulle även han ha fått ha rosa glassar och klänningar, samtidigt som jag skulle ha hoppats på att han växte ifrån det när han blev äldre. I alla fall klänningsbärandet.

 4. ps… jag har en son på 4 år. Han fullkomligt älskar den där glassen, mest för att det är en stjärna men oxå för att den är rosa. Än är han så liten att han inte bryr sig om att det är smink med och en tjej på framsidan men om bara ett par år kommer han ha blivit itutad i skolan att det är fel att köpa den glassen. Tyvärr. Så varför måste den heta Girlie? Och isf var är Boyie? Är det Bart Simpsonglassen eller?

 5. Det är faktiskt löjligt mellan varven. Ibland vet man inte om man ska gråta eller skratta. Ibland kan jag oxå fundera om det är inte en reklamknep för att marknadsföra glassen.Nu läste jag inte artikeln för jag orkade inte bry mig en sketna glass som är rosa.Men vad jag vet så använder killar rosa skjortor, och inte tänker jag att vad tjejig är.

 6. Gud Innan.Enda sättet att ändra kvinnans värde är genom att ta vara på att just vara kvinna, vi måste sluta försöka bete oss som män vi måste helt enkelt sluta mäta oss med män och bara vara kvinnor. Se till så att världen anpassas därefter. Just nu så anpassas inte världen utan vi börjar bli något vi inte är, det vill inte jag lära mina barn.TheHustruJag måste ändå undra, vill vi ha en värld där pojkar ska ha kjolar på sig. Jag måste även fundera, hur många har lidit av att att det finns pojk och flick avdelningar? Snart ska man inte ta bort underkläder och göra även dem könsneutrala. Jag tror att vi har slutat utvecklas när man börjar bryta ner saker och ting.Sen att barnen ska forma sitt sanna ja, det håller jag med till en viss del. Ett barn är inte färdig utvecklat, ett barn ska inte förväntas uppfostra sig självt. Det är det föräldrarna är till för. Så är det även i djur riket. Där följer ungarna sina föräldrar tills dess att de har fått all kunskap för att klarar sig själva. Vi måste våga vara föräldrar och se till att vi ger våra barn värderingar. Det har alltid funnit dam och herr butiker, avdelningar mm. Menar du att det är fel på alla oss människor som kommer från den världen, har inte vi vuxit upp och blivit bra människor. Man måste se lite bakåt också så man vet vart man är på väg framåt.

 7. Min systerson gillar också glassen, och jag minns inte med mig att de sa till mig i skolan att saker och ting var kill eller tjejigt. Återigen så är det vuxna som återspeglar sina åsikter på hur barn ska uppfatta och se saker och ting. Det låter mer som att vi behöver se över vilka människor som jobbar i våra skolor. Man kan inte kräva av ett glass företag att de ska uppfostra våra barn. Förlåt men jag tycker inte det.

 8. Både jag och nej.Kan hålla med om att det blir lite extremt när kvinnor försöker efterlikna män genom gester och kläder MEN det finns en stor skillnad i hur män och kvinnor bemöts i livet (notera att jag väljer att säga livet).Visst är det helt ok att vara tjej/kvinna och självklart är det en biologisk skillnad på kvinnor & män.Men att vi tänker helt och hållet olika har inte till 100% med vår kön att göra utan det är det sätt vi uppfostras med.Om man jämför olika kulturer kan man se skillnaden ganska tydligt. Det som är ok i ett land är inte det i ett annat (ja, ajg vet att du inte är svensk vilket inte jag heller är).Det som inte är bra som kvinna är att hamna i offertänkandet när man försöker göra karriär samtidigt som man inte bör glömma att de som verkligen har makten är män, för då lurar man sig själv.Det är många förräldrar som inte lär sina barn respekt, med respekt menar jaginte rädla för slag utan att man ska “vara snäll” mot andra, inte göra folk ill med flit osv.Sen när du säger att tjejer gärna snackar skit om varandra så, sviker osv. Min fråga till dig blir: Gör DU så mot andra tjejer?Jag gör inte så, vet att det finns tjejer som gör så men de jag umgås gör inte så.Du säger även att du jobbar i en mansdominerad arbetsplats. Fråga: Har inte du sett att män beter sig på samma sätt mot varandra?Jag har jobbat i mandominerade arbetsplatser “hela mitt liv” och jag ser det ständigt, ser hur de snackar skit om varandra, ser alla dolkhugg i ryggen osv. Precis som tjejer MEN skillnaden är att det PRATAR inte om det.Du får inte ta det här som ett påhopp för det är inte det, bara min reflektion över det du skrivit och lite frågor till dig. Sen gillar jag inte generaliseringa.. :o)

 9. Åh vad bra skrivet! Kunde inte ha sagt det bättre själv! Är SÅ less på dessa ständiga knivhugg i ryggen av andra kvinnor så fort man lyckas ta ett kliv uppåt i karriären. Jag har på fullaste allvar blivit utskälld av en kvinnlig kollega för att jag inte inkluderade henne också när jag gick in till högsta chefen och ansökte om att få kliva uppåt ett pinnhål och öka på min lön. För hon ville ju också bli chef. Öh jaha??? Mitt råd vara att hon skulle ansöka själv men fick till svar att jag nu förstört hennes chanser genom att ta “hennes” jobb som hon aldrig sökt.. Nu har jag slutat bry mig men kommer aldrig förstå varför kvinnor inte kan glädjas åt varandras framgång och stödja varann..

 10. Anatis Utsätter du mig för påhopp??? Skämtar Nej jag förstår vad du menar men mycket av det jag skriver grundar på egna erfarenheter. Självklart händer att att även män snackar skit om varandra. Men vad jag menar med skitsnack på arbetsplatsen så menar jag attityden man ger varandra. Jag var vd för ett dotterbolag innan, efter några år så var det en annan dam som enligt henne själv är feminist nr 1. Hon hade bestämt sig för att jag var inkompetent och att jag garanterat tagit sängvägen i karriären… Vid ett tillfälle så råkar hon säga att ” men gud du kan verkligen det här, det trodde jag verkligen inte” På en middag under alkoholen påverkan kom sannignen fram, detta har även hänt på andra ställen därav min iställning. Sen att vi uppfostras olika det stämmer, det präglar vår syn på världen, därför säger jag att man kanske ska utbilda vuxna om hur de formar sina barn. Sen undrar jag om vår uppfostran var så himla dåligt varför kan vi då se världen som vi gör idag? För mig så är lika lön för samma arbete jämställdhet. Hur kommer det sig att kvinnor hamnar i offertänkande? Nu jobbar jag på ett internationellt bolag med rätt många kvinnor i toppen. Sen har jag en fundering, det snackas ofta om att kvinnor inte får komma till toppen, det stämmer till viss del men samtidigt måste jag ändå fråga, hur många kvinnor vill verkligen komma till toppen, hur många kvinnor vill jobba 120 timmar i veckan, resa 250 dagar av året, håla långa föredrag mm dagligen, bära ansvaret över flera tusen människor mm. Har det gjort en undersökning som visar hur många kvinnor som faktiskt vill ha dessa jobb kontra de som jobbar på marknaden. Det snackar kvortering mm vi måste se procentsatsen på dett egentligen.

 11. Playergirl- det måste blir mer tävlings tänkande av oss tjejer. det är det som driver ens karriär, viljan att gå framåt. Vi väntar hela tiden på att allting ska göras i grupp, tjejer kan mm. Men man ska tänka jag kan för att jag är kompetent. Gör man saker i grupp så visar man att man inte kan stå på egna ben, vad som händer då är att folk springer om en

 12. I stor sätt håller vi med varandra med vissa skillnader.Kvottering anser jag är bra till en viss gräns. Många kvinnor vill verkligen inte jobba så mycket som i ditt exempel och sk då inte kräva lika lön som en (oftast) man som gör det. När jag snackar om lika lön för lika arbete menar jag verkligen det och som det ser ut i världen än i dag så är det inte så, även om jag skulle vilja det.Jag har sett på vissa jobb när de annonsera en tjänst hur det systematiskt sållar bort kvinnor som till och med har mycket bättre kompetens än de sökande männen men det blir inte erbjudna jobbet för att de är kvinnor. Gubbarna som sköter interjuven säger det själv, visar ansökningarna och skrattar gott åt det. Annledningen till att de överhuvudtaget interjuvar kvinnor är för att statistiken ska se fint ut. Jag har påpekat att de kunde skippa kvinnorna överhuvutaget om de ändå tänkte anställa en man och fick då det svaret (statistiken).Hon du råkade utför när du var VD är en skam för oss (alla) andra kvinnor. Vet inte hur du agerade men du borde sagt ngt i still med: Jasså var det så DU gjorde… ;o)Jag ränkar mig själv till feminist men jag skulle INTE för ngt i världe säga eller tro att ngn legat sig till en chefsposition, sen så hatar jag INTE män (och jag klär mig sexigt FÖR män, sminkar mig & gillar att sexa loss ordentligt).Playergirl:Den bruden är knäpp men jag har sett liknande beteende hos män, lovar. Jag glädjer mig ALLTID åt en kvinnas framgångar. :oD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s