Vem är jag?


Hur ofta ställer man sig denna fråga egentligen, och när man gör det hur ofta kan man svara ärligt på den?

Jag kommer på mig själv ibland med att man tänker tankar på livet, meningen allt vad det innebär. Vem är jag mitt i allt detta, vad är meningen med att jag finns och vad är det jag ska åstadkomma under min tid på denna jord. Vi identifierar oss gärna med saker, händels, omgivning mm. Vi skyller på våra föräldrar när livet inte ger oss alla förutsättningar, våra partners när vi känner oss otillräckliga, våra chefer när vi inte får de poster vi anser oss ha rätten till. Dagarna kommer och går, vi försöker träna, följa dieter, lever sunt, festar på helgerna eller försöker göra annat som anses vara meningsfullt. Men hur ofta frågar vi oss frågan vem är jag mitt i denna vardag, vad vill jag, är jag på rätt väg.

Jag står nu vid en ny korsning i mitt liv, ser livet som en lång krokig väg och där man ibland avviker från den långa vägen för att ta småstigar, dessa stigar har en tendens att ta oss tillbaka till den stora vägen förr eller senare. Om 6 månader ska jag ha en ny titel, FRU… Känns vuxet, jag ska viga mitt liv till att kämpa för tvåsamheten, att älska min partner i nöd och lust, att vara trogen, att alltid respektera vår relation och sätta oss föra alla andra. En ny väg, en bredare väg då vi är två som ska samsas sida vid sida genom resten av våra liv. Det kommer att vara tufft, ibland bråkar vi men det finns ingen annan jag skulle vilja vandra genom livets väg med. Vem är jag då mitt i denna vandring.

Jo jag är tjej som har många sidor, många bra men en hel del dåliga, jag öppnar mig inte så gärna, folk tror att de känner mig men de har ingen aning. En vanlig beskrivning av mig är, stark, självsäker, skinn på näsen, kommer att komma långt och vet alltid vad hon vill. “Hon kommer att lyckas med allt hon rör vid, tjejen har flyt” verkligen en frisk fläkt… En sanningsenlig beskrivning av mig är: rädd, osäker, saknar många gånger trygghet, blir helt super nervös vid stora folksamlingar och väldigt konflikt rädd. Hatar skitsnack och klarar inte av kritik ej heller komplimanger för den delen. Tror att världen är emot mig så jag intar alltid attack position. Älskar att ge bort gåvor gärna sådanna som är genomtänkta men vet inte hur jag ska bete mig när jag får en gåva. De jag älskar ger jag alltid allt, de kan lita på mig men svik mig en gång så får du ingen andra chans, min familj är mitt allt och jag skulle offra mitt liv för dem.  Har inte riktigt koll på livet men jag har lärt mig spelets regler och bidrar verkligen med min del. …. Få människor ser den här osäkra tjejen som är  rädd för allting, min blivande är en av dem.

Han älskar mig för mig, han vet att korthuset har en tendens att fallera ibland, vi lever i en cynisk värld, jag jobbar i en branch där är man svag så blir man uppslukad men det gör de flesta. Det finns alltid någon som väntar på att ta ens plats.

Helt ärligt vem är du egentligen?

2 thoughts on “Vem är jag?

  1. du har rätt i att ibland så ser människor en som någon annan än man egentligen är. även om man kan uppfatta sig själv som rätt social är det få som verkligen ser insidan av en! den visar man bara för vissa =)

  2. Dom flesta är väl lite av kameleonter som tar fram olika sidor hos sig beroende på situationen? Det gäller bara att få ihop själva helheten… Piece of cake. ;>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s