Grannar är ju som de är


Jag fortsätter med lite situationer som jag får ta del av i min vardag. Ibland blir man bara less och man vet inte om man ska skratta eller gråta. Folk säger bry dig inte om det osv men ibland rinner bägaren av att inte bry sig över o man får helt enkelt lust att sparka någon på smalbenet.

Jag o min sambo flyttade från Vasastan till Kungsholmen för ca 1 månad sen. Nu bor vi precis vid Rålamhovsparken och helt fantastisk läge, trivs som fisken i vattnet. Grannarna har varit lite nyfikna frågat vad vi är för ena och önskat oss välkomna till huset osv. Trevlig tänkte jag, bättre än människorna i Vasastan.

Så ringer det på dörren. Jag öppnar och där står en granne som ska sätta mig på plats. Den gode herrn bor på våningen ovanför mig mig, han har märkt att hissen ibland står kvar på vår våning och att den inte skickas ner nu vill han tala om för mig att jag ska skicka ner hissen för att försäkra mig om att dörren är stängd. Jaha tänker jag, har det här hänt förr? Ja många gånger och han har irriterat sig på detta. Jag fråga om detta har hänt idag, o ja det har… Denna dag till ära hade jag inte tagit hissen och i alla fastigheter som jag har bott i har man varit tvungen att skicka ner hissen så jag gör det av automatik. Men jag blir inte arg utan säger att jag är inte den skyldige här men jag ska tänka på det för egen del. Mannen ifråga säger att det är någon på vår våning så det måste nog vara vi. Nu blir jag lite irriterad och frågar, om detta rör hela våningen, vi är fyra st som bor på denna våning, har han ringt på hos alla? NEJ det har han inte och om det mot formodan inte är jag så får jag ta smällen för alla. Tack o hej.

Välkommen till grannskapet.

1 thought on “Grannar är ju som de är

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s