Tiggare


                                                   
Helt ärligt vad har hänt med min vackra stad. Jag har vant mig vid våra vanliga uteliggare, dom med hundarna som brukar sitta i City. Ser man någon varje dag så blir de som en bekant och då hälsar man och lämnar ett bidrag. Jag ger gärna pengar till någon behövande men jag blir så förbannad på de som gör det till en karriär. Folk som kommer till det här landet med syftet att utnyttja systemet.

Såg häromdagen en hel familj med barn som sprang omkring o sålde blommor samt tiggde pengar. BARN i skolålder som befinner sig utanför skolsystemet då föräldrarna befinner sig i landet olagligt. Vart är världen på väg. Sen visade de en intervju med en tiggare som jag ser rätt ofta han brukar sitta nära mitt jobb. De frågade honom om hur det var mm. Hans svar var Sverige är jätte vacker och folk är snälla för de ger mig pengar, journalisten frågade om han kunde tänka sig att jobba och hans svar var skälvklart JA. Sen kom sista frågan som fick mig att se rött, journalisten frågade var han bodde.. Svaret blev HOTELL. Ursäkta… Hotell, ja men då kan det inte vara så synd om människan. Landets uteliggare sover på parkbänkar och nya kommer hit som har råd att bo på hotell, detta är människor som är fullt friska och där deras enda handikapp är att de inte kan prata svenska. Dessa människor väljer att skita i allting, de vill inte ta del av det land som de har flyttat till, de vill inte lära sig lagarna, hur systemet fungerar utan de vill bara att andra ska betala för dom o tycka synd om dem.

Reser man lite längre ut på denna fantastiska planet så hittar du undernärde barn vars föräldrar inte ens har råd till kläder, mat, vatten. Länder där man lämnas till sitt öde, där man har klimatet emot sig, regeringen emot sig eller helt enkelt livet emot sig. Ändå är det många av dessa människor som kämpar och försöker överleva.

Nej jag kommer aldrig ge en krona igen till tiggare, någon annan får betala deras hotell kostnader, derar McDonalds måltider, deras hela och rena kläder, deras guldsmycken o allt annat de kan tänkas vilja äga.

Nu får det helt enkelt vara nog.

Med det sagt så får jag önska er alla en fantastisk helg

1 thought on “Tiggare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s