En tiger i sängen


Så var det fredag.

Jag har bestämt mig för att dela med mig av min hjärn aktivitet för jag drömmer hysteriskt mycket just nu.

Nattens dröm utspelar sig i en paralell värld av min barndoms lägenhet och gotland. Helt Mysko. Men i varje fall, jag befinner mig i sängen o sover helt plötsligt hoppar en vit kanint upp på sängen. Det är ett sken över denna kanin. Innan jag hinner reagera så står det en leopard i min säng. Han hoppar efter kaninen som skuttar om honom. Jag vet inte varför men jag måste rädda kaninen. Jag rör mig sakta utan att föra något ljud om mig bakot och det tar stopp. Där står en älg kalv och bockar i min rygg. Nu är det kaos i rummet så jag springer in i min mammas rum och kryper ner i hennes säng, det är nu Tigern dyker upp. Den har en sån intensiv blick att jag blir livrädd. Jag sätter ner en fot från sängen och känner en tass, ett lejon under sängen. På något sätt tar jag mig ut och hittar min mor i köket. Jag förklarar sitautionen om alla djur och den stackars kaninen. Vi öpnnar hallen, och sen öppnar dörr för dörr medan djuren springer ut, vid det här laget har jag kaninen i min famn (fråga mig inte hur den hamnade där) Efter att ha försäkrat mig om att alla djur är ute ur huset springer jag ut på jakt efter min sambo. Jag kommer till ett ställe och hittar mina två vänninor som sitter mitt i en pokerturnering på Gotland. Ingen av dom spelar poker. Men en av dom har precis vunnit turneringen men hon vill gå utan sin vinstpott. Hon trodde att de spelade om leksaks pengar men får informationen om att de spelade om riktiga pengar….. Vid det här läget tycker jag att hela situationen är makaber så jag vaknar helt enkelt.

Som vanligt är klockan 06.00 och jag öppnar ögonen. Jag har sådan träningsverk i skinkorna efter gårdagens promenad så jag kurar ihop mig hos sambon och somnar om. Sen är det off to work.

Idag ringde juvelaren för att informera om att mina ringar kommit. Däremot så hade de satt för många stenar på min vigsel ring och om jag ville ha dem så där så blev det en enorm merkostnad. 5000 kr ytterligare för att vara mer exakt. Jag känner nu att det är tillräckligt med stenar på mina ringar redan så det är aktuellt med fler stenar. Men surt att jag får nu vänta en månad till innan ringen är klar.

Jaja, vad gör det om hundra år.

1 thought on “En tiger i sängen

  1. Det låter på dig som detta är en underbar tid i ditt liv. Då är det viktigt att inte ha förhögt tempo,utan påminna sig själv att sänka axlarna iblnad och betrakta det som händer omkring en. Njuta en extra gång på det viset. Jag är glad för din skull…*L*Hur går det med din mamma förresten? Förstår hon att det är DIN stora dag och inte hennes?Ha en riktigt mysig helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s