Är "vi" så annorlunda


Jag har gått och funderat ett tag på en sak. Min sambo har en afrikansk väninna som tutar i honom en massa saker och jag måste vara ärlig att jag blir grymt irriterad. Denna tjej hade en massa åsikter om mig innan jag ens träffade henne vilkett gjorde att jag blev grymt negativt inställd till henne. Har svårt för henne än idag om jag ska vara ärlig.

När han berätta att han blivit tillsammans med en afrikanska ansåg hon att det var hennes plikt att förbereda honom på hur svåra afrikanska tjejer är, attityd, drama queens mm. Vi ska ha åsikter om allt och vara väldigt krävande.

Nu anser jag att om jag är bånstyrig ibland så beror det nog mer på mig som person än min etniska tillhörighet. I helgen träffade vi denna människa, hon o hennes kille hade separerat men har hittat tillbaks till varandra. Vi frågade om allt var ok och hon säger jag du vet den afrikanska attityden, M kan intyga.. Då högg jag direkt.

Ursäkta vad menar du med det? Om min sambos gamla flickvänner lät honom köra över dem ( då han är väldigt dominant) så får de stå för det. Att jag står på mig i diskussioner och kan säga det jag gillar/ogillar ska det inte anses vara attityd eller ett sätt som bara ska jämföras med andra kvinnor av afrikankst ursprung. Jag blir så förbannad. Kokar över just nu. Hon och jag är sååå olika att det går inte att jämföra, tjejen är helt virrig och är inte en person som jag ser mig bli en nära vän med. Hon är inte elak eller så men vissa människor ger en ingen energi och detta är ett prakt exemplar.

En relation är jobbigt nog utan att man ska skylla på sin bakgrund som grunden till varflr man beter sig som en idiot. När jag får mina raseri utbrott som har dykt upp på sistone så är jag ändå kvinno nog att erkänna att det var inte ok och be om ursäkt. Jag kan inte gömma mig bakom idiotin av att I am black. BS.

Nej solen skiner, jag har tagit ledigt resten av veckan och tänker bara vara i solen och njuta av tillvaron. Jag hoppas att du gör likadant.

3 thoughts on “Är "vi" så annorlunda

  1. Herregud, jag vet preciiis vad du menar.. känner igen det där. Blir verkligen så irriterad när folk antar saker och ting bara för att man är från ett visst land osv. Förstår att du högg till, bra att du sa vad du tyckte! *kram*

  2. Håller också med dig. Visst finns det kulturella skillnader även i beteenden men det mesta har dock med personligheten att göra.Hoppas att du får en härlig dag i solskenet! Själv ska jag spela golf!*kram*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s