Hur är det alla semesterfirare


Här sitter man på kontoret och kämpar sig dagen igenom. Tittar ut genom fönstret och märker att SOLEN tittar fram.. Mysigt. Tänk om man ändå var ledig och kunde njuta av denna fantastiska dag….

Sen slår det en att för några timmar sedan så regnade det. Vädret är helt opålitligt. Solen kan titta fram en stund innan det börjar regna för fullt igen. Var även inne på aftonbladet idag och märkte att delar av England är under vatten. Några glada britter som vinkar och folk verkar inte riktigt fatta att det är bara början på vad som väntar. Vi är så vana över att läsa om översvämningar att vi reagerar inte längre på de klimat problem som numer börjar bli en vardag.

En tromb droger över södra Sverige förra veckan men det är inget man reagerar på, förra året så hade vi ett jordskalv i Stockholm. Sverige har inte jordskalv, översmänningar mm…. Så var det förr i varje fall, idag är det mer vardag, Vi chockas inte längre. Det är det som är läskigt, vi känner inte att vi vill göra något åt saken utan vi skiter i moder jords rop på hjälp. Frågan är vem kommer att höra våra rop när större delar av planeten ligger under vatten.

Tack o lov att man inte har semester nu i varje fall när vädret inte går att lite på. Tror vi får tänka om när det gäller sommarmånaderna.

 

1 thought on “Hur är det alla semesterfirare

  1. Visst är det så att saker som var ovanliga förr helt plötsligt blir vardagmat så vi slutar att reagera. Men jag blir lite orolig för vår jord när det är översvämningar och annat mest hela tiden. Hoppas att du får fint väder på din semester.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s