Afrikanskan funderingar…. vilka är de värsta rasisterna egentligen?


För inte så länge sen så skrev jag ett detta inlägg i min blogg MK Mode i Södertälje borde stängas. Sen dess har jag för första gången sen jag startade denna blog fått väldigt många påhopp. Jag hade en åsikt som jag uttryckte för jag hade blivit förnedrad och väldigt dåligt behandlad, till slut så fick jag helt enkelt nog och skrev av mig i min blogg. Detta är min rättighet. Självklart så utgår jag inte ifrån att alla får samma behandling som jag, hade det varit så hade butiken stängt för länge sen. Men JAG fick denna behandling och ville vädra min åsikt.

I hela denna blogg stod det ingenting om personalen i denna butiks ursprung eller något sådant, jag kallade däremot deras beteende extremt omogen, oprofessionel och idiotisk.

Men kommentarerna  som kom från denna blogg och enbart denna vill jag påtala var: jag är en golddigger, man kan inte tro på folk från afrika, jag kan nog inte skriva på Svenska ej heller vet jag hur man beter sig i detta land. Som pricken över i:et så är det nog inte ens jag som skriver denna blogg i o med att vi Afrikaner kan knappast lära oss ett annat språk.

Jag har bott i detta land i snart 22 år, med tanke på att jag är nu 29 så är det nästan hela livet. Jag har gått i skola här och har hela min bekantskapskrets här liksom familjen, jag har aldrig tagit bidrag, började jobba tidigt och har alltid betalat för mig. Jag anser mig vara en bra medborjare i detta land, jag källsorterar, lever miljövänligt och lever inte här nu för att ta första chansen o ta med mina pengar till ett annat land. Detta är mitt hem.

Under min tid i detta land har jag stött på rasism från Svenskar totalt 4 gånger. Det är inte mycket, men bland invandrare har jag stött på detta så många gånger att jag har tappat räkningen. Bland Afrikaner som anser att jag är en svikare som blev förälskad i en vit man och gifte mig med denna, innan vi gifte oss så var kommentar som: han vill bara prova att ligga men en svart tjej men det kommer inte bli mer, rätt vanliga. Du borde hålla dig till dina egna, svenskar kommer aldrig kunna ge dig det en afrikansk man kan,  bland Araber/Syrier/Kurder/mfl som helt enkelt kallar en Neger och behandlar en som skit. Tittar en rakt i ögon o skrattar medans de talar ett annat språk. Kallar en hora och golddigger bara för att man visar att man inte är intresserad.

Jag åker inte till förorten i detta land, är uppvuxen i en småstad och känner att där levde jag en rätt skyddad tillvaro. Jag har inte lärt mig att låta det rinna av, att acceptera skälsord, att titta åt andra sidan när någon anser att de har rätt att kalla en vad som helst. Min syster gjore misstaget och svarade en utländsk kille efter att han kladdade på henne och höll på att få en smäll av denna. Som tur var gick hon i självförsvar så han kom inte så långt med detta. Men det är läskigt när en kille säger i mitt land hade jag dödat dig av den kommentaren.

 

Till mina invandrar bröder och systrar jag har en nyhet till er. Att behandla andra raser än era egna som skit gör inte er till mer Svenskar än oss. Jag är lika mycket invandrare som er och är lika mycket svensk också för den delen. Istället för att bo i ett främmande land indelade i olika grupper borde ni kanske ta chansen att utvecklas. Ge andra människor en chans, människor som aldrig skulle besöka era hemländer men som liksom ni har hamnat här av olika anledningar. Genom lärdom blir man en mer fulländad människa. Många krig skulle sluta om vi stannade upp och lärde oss av varandra. Vi är inte så olika som vi utger oss för att vara och den enda som hindrar oss från att växa och utvecklas är vi själva.

Tänk på det

12 thoughts on “Afrikanskan funderingar…. vilka är de värsta rasisterna egentligen?

  1. Gud, det där skrev du bra!!! Kunde inte sagt det bättre själv. Så mycket rasism raser emellan så det e pinsamt. Så sjukt att det ska vara såhär, förstår bara inte hur folk orkar hata?? Kommer aldrig heller förstå hur man kan döma en hel ras till något negativt bara för att man vart med om något hemskt av en som är från ett speciellt land??? Sjuk värld vi lever i 😦 Stå på dig, jättebra skrivet gumman! *kram*

  2. Hej!Jag håller med dig till fullo. Själv är jag en utlänning/svensk som är född och uppvuxen i detta land. Tyvärr får jag skit från både det ena och andra hållet, dvs. både från den “svenska” och den “utländska” sidan. Tydligen är jag för svensk för utlänningar och för utländsk för svenskar. Detta är något som har dragit ner mig något oerhört. Jag brukar säga att jag är jag och ingen annan. Men på ett sätt skulle det vara skönt att ändå få bli accepterad som man är av alla (det skulle göra det lättare känslomässigt).Just nu verkar jag inte vara det av någon annan än min familj känns det som. Frågor som “är du adopterad” har en tendens att alltid poppa upp bara för att man talar bra svenska (liksom vad tror folk egentligen? det är väl klart att man kan tala svenska när man bor i Sverige?).Tyvärr har människan en tendens att vilja sätta alla i olika fack. Det är t.o.m vetenskapligt bevisat. Det finns alltid en “vi”- och “de”- faktor. Vi = normala, de = onormala. Rasism finns överallt och hos alla, både hos ljushyade som mörkhyade. Det är verkligen synd att det ska behöva vara så… Det är hur som helst skönt att veta att någon annan förutom mig känner samma sak, känslomässigt dvs.Stå för vad du tror på.Grattis till Giftermålet förresten! Fina bilder också!Kram

    1. Rachel, är det något jag har lärt mig med tiden så är det att världen kommer alltid försöka forma en eller sänka en. Det viktigaste är de man har runt sig. Har man deras stöd, ja då kan inget gå fel helt enkelt. Då är det bara att kämpa vidare mot nya mål. Enda sättet att vinna är att vara det bästa man kan och inte sjunka till idioternas nivå. Du är du och ingen annan. Sen är ditt ursprung bara pricken över i:et.Kram

  3. Ja, det stämmer faktiskt… Jag brukar tänka på det sätte med, men ibland kan det vara lite knepigt att alltid vara positiv 😛 Nåja, som du sa är det de man har omkring sig som är det viktiga 🙂 Nu gäller det bara att inte tänka på det andra…Kram

  4. Bra att du upplyser sånt, men rasism och fördomar finns hos alla människor oasvett ras, religion, etnictet eller vad man nu kan sägas tillhöra. Varken mer eller mindre. Att du kanske upplevt mer från invandrarsidan beorr kanske på att du haft otur, eller kommit mer i kontakt med invandrar som inte skäms för att säga vad de tycker. För det behöver det inte betyda att de skulle vara mer benägna att vara rasister. Det finns lika mycket shit överallt. Allt individuellt. Jag tycker att det är jättefint med människor som hittar varandra trots människors idoti. Det är fint. Det kallas kärlek.

    1. Att säga vad man tycker och att tala netlåtande mot en människa baserat på deras bakgrund är två helt olika saker. Vår planet består av olikheter och 2007 ja då kan du hitta en Afrikan på Island likväl som du hittar en Europé i djungeln. Tror man hämmar sig själv om man tar med sig sina fördomar vidare..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s