Afrikanskan undrar om detta är genomtänkt


Saken är att jag är jätte mörkrädd. På tisdagar tränar min man så med tanke på vår nuvarande situation så var det bättre om han sov hos en kompis än kom hem igår. Jag tänkte att jag tar en tidigare buss då är det skymning när jag kommer hem och inte så farligt mörkt.

FEL FEL FEL FEL… Att jag inte lärde mig efter mitt senaste försök att åka hem själv. Det är kolsvart ute och har man tittat på så många skräckfilmer som jag då vet man bättre än att gå i skogen ensam när det är mörkt. Men jag tänkte jag kan inte åka taxi varje gång och om jag går riktigt snabbt så blir det inga problem. Vi har gått den vägen så många gånger och det enda djur jag har sett var ju älgen på grannens tomt och detta var på morgonen.

Så med hjärtat i halsgropen och ficklampan i högsta hugg tog jag bestämda steg hem.  Efter en tredje del av vägen började jag bli ängslig och orolig, nu var jag inte lika tuff längre det är bara jag och skogen med allt vad den innebär. Så jag ringer maken som får ge mig kraft i luren samtidigt som jag halv springer hem. När det är halva vägen kvar sker det som inte får ske….. Jag hör något i skogen och vips så hoppar han över vägen och fortsätter springa på andra sidan.

Ni kan nog se bilden framför er. Jag har kommit halvvägs, det är bara jag, mobilen och ficklampan och en stor skog med en massa ljud omkring. Paniken sätter in och jag börjar nu springa helt livrädd för vad mer skogen har att erbjuda. Min man säger att ta det lugnt, dom är vänliga. All vänliga djur blir mindre vänliga om de känner räddsla och i mitt fall SKRÄCK.

Så jag sprang hela den sista vägen hem, tömde inte brevlådan och sprang hela vägen fram till huset, öppnade dörren, larmade av, låste och larmade igen. Satte mig framför mina desperata hemmafruar och märkte att jag satt o skakade.

Nej nästa gång tar jag taxin

1 thought on “Afrikanskan undrar om detta är genomtänkt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s