Hjälp våra ungdomar…. Nästa gång kan det vara ditt barn som råkar illa ut.


Vart är vår värld på väg när näste generation har noll respekt för mänskligheten. En väldigt oroväckande utveckling, jag känner att jag inte vill föda barn i denna värld snart. Vad är det i samhället som har gått så snett att vi tror oss vara övermäktiga. Där barn slutar vara barn och istället blir våldsmän.

Varför våldet?
Allt detta under en natt. Det är ofattbart.

00:00 Fredag
Kungsholmen, Stockholm
16-åriga Riccardo Campogiani misshandlas svårt av flera ungdomar utanför en festlokal på Eiraskolan. Bråket har enligt festdeltagare startat inne i lokalen. Riccardo fick ta emot flera sparkar och slag mot huvudet ute på gatan. Han avled på söndag eftermiddag.

00:30 Lördag
Tyresö, Stockholm
En man född 1983 blir grovt misshandlad när han fick syn på två pojkar i 15–16 årsåldern som försökte stjäla en cykel. Den ena tog upp en gatsten medan den andra hämtade en påk för att sedan ge sig på mannen. Skadorna beskrivs som allvarliga.

01:29 Lördag
Rödeby, Blekinge
En 15-årig pojke dör och en 16-årig pojke skadas sedan en 50-årig man skjutit mot dem med hagelgevär på en gård utanför Rödeby. Enligt polisen har familjen på gården utsatts för trakasserier och hot under en längre period av ungdomarna. När dessa kom till gården under natten måste något ha brustit hos honom.

00:10 Söndag
Åre, Jämtland
En 20-årig man grips utanför ett hotell i Åre misstänkt för försök till dråp. Mannen ska ha knivhuggit en jämnårig man efter att bråk har uppstått. Den skadade mannen kunde dock lämna sjukhuset på söndagen.

01:00 Söndag
Västra Frölunda, Göteborg
En föräldrafri fest i ett villakvarter stormas. När de objudna gästerna inte fick komma in uppstod ett våldsamt bråk. Tiotals 16-17 år gamla pojkar hamnar i slagsmål. En av dem får två knivhugg, en annan misshandlas med slag och sparkar.

04:30 Söndag
Växjö
Två män i 20-årsåldern, enligt uppgift bröder, knivskärs under ett bråk med flera personer vid Bokelundskolan. Bröderna förs till Växjö lasarett och händelsen rubriceras som försök till mord.

(detta är ett utdrag från gruppen

Stoppa det meningslösa ungdomsvåldet!!

på Facebook

Global

Detta är den värld vi lever i idag, ofattbart. Hur långt måste det gå innan någon reagerar. Föräldrar behöver stöd så de vet hur de ska nå fram till sina barn, barn behöver stöd och ledarskap från de vuxna.  Något måste göras det kan inte vara försent redan.

Men mest av allt vi får aldrig glömma, aldrig släppa kontrollen. Vi måste kämpa tillsammans för en mer förstående värld. Vi måste få tillbaka respekten för livet.

Trevlig helg på er alla och ni som är i Stockholm glöm inte manifestationen på Kungsträdgården ikväll. Visa ert stöd på alla de sätt ni kan.

7 thoughts on “Hjälp våra ungdomar…. Nästa gång kan det vara ditt barn som råkar illa ut.

  1. Om man tittar på något så oskyldigt underhållningsprogram som SOPRANO så är det lite småkul för oss vuxna vanliga människor. Men för ungdomar med lite gängmentalitet så kan dom ta till sig en hel del, för programmet speglar makt och våld, underhållning för dom många, allvar för andra.

  2. Kapitano: Förstår din synpunkt men det har sedan länge visats liknande serier och filmer. Jag tror att det största problemet ligger i avsaknaden av föräldrar…

    1. Håller med dig Johanna. Det är dags för oss att sluta skylla på Tv programmen. Det har alltid varit våld på tv, och visst det är mer avancerat och verklighets troget nu men det uppfattades lika verklighets troget för den generationen innan också.Föräldrar är de som har huvudansvaret, de ska lära sina barn vad som är rätt och vad som är fel. Inte skola och inte TV. Om man ger sitt barn de rätta värderingar, tid och riktlinjer så tror jag att många barn skulle tänka efter två gånger. Det är i slutändan föräldern som ska känna sitt barn men vårt samhälle är på väg till där skolan och tv förväntas sköta detta. Då är det kaos, ungdomar som inte respekterar sina föräldrar för de har aldrig tid att verkligen lyssna. När jag var liten såg jag på det mesta och hade en mor som hade dubbla jobb men hemma hos mig fanns klara riktlinjer, slagsmål fanns inte på kartan, att bete sig respektlöst mot andra gick inte tala om och så var det bara.

  3. Det va bättre förr..då slogs man tills en ramlade i backen. Sen hjälpte man varann upp och gick och drack bärs…Slåss som en dräng ska en göre…=)

  4. Håller med dig tjejen..vi “vuxna” (inte bara föräldrarna) måste våga prata med unga människor. Jag bor i en liten by med stor social kontroll, men man måste ochså stötta ungdomar när dom faktiskt har rätt gentemot “vuxenvärlden”. Jag försöker i alla fall, det gör jag. Fast iofs, jag har tid, jag är ju förtida pangsjonär gubevars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s