Stureplansprofilerna” får fyra års fängelse


Min dag började ganska dåligt och sen gick jag in på aftonbladet.se och ser detta.

4 års fängelse…. Man är inte skylldig förrän man är dömd. Jag tycker att det är bra att hon anmälde och att hon inte gav upp och fortsatte för att detta får inte ske igen. Våldtäckt är ju så vidrigt och förnedrande och det är på tiden att även överklassen lär sig att man inte kan betala sig igenom allting här i världen. Däremot så hoppas jag att det är mer 4 år med en psykolog än att sitta och ruttna i fängelse. 21 år gammal och redan ingen respekt för sina medmänniskor, om de inte slår ihjäl varandra så ska de våldta ta. Vad är det som händer, varför ger folk upp så redan, vad är det som är så defekt i vårt samhälle att det bara blir så här hela tiden.

Jag försöker tänka på hur det var när jag var mellan 16-22 det var knappast så här. Man blir ju frustrerad.

Självklart kommer de överklaga men det ser mörkt ut, han blev friad först och går och hamnar i ett nytt dilemma med en ny tjej och ungefär samma tillvägagångssätt, skillnaden är att denna gång var tjejen drogad, även denna gång blir inte tjejen trodd. Men som tur var så har samhället vaknat, det ska inte vara så lätt att våldta någon oavsett samhällsklass och om man gör det så ska man banne mig inte komma undan.

Jag antar att de kommer att få straffet sänkt till halva den tiden men oavsett är man en gång dömd ja då är det svårt att bli av med den stämpeln.

Ser framemot ett samhälle där man som tjej oavsett klädsel eller mängt alkohol konsumtion kan bli trodd, att oavsett om man har legat med halva stan ändå har rätten att säga nej när man inte vill ha samlag. Ett samhälle där man kan kräva respekt av sina medmänniskor och där vi tar hand och månar om varandra.

Amen.

 

1 thought on “Stureplansprofilerna” får fyra års fängelse

  1. Hej, ja jag kände att jag inte orka skriva om det! Min sambo blev så himla sur också eftersom han trodde jag bara mådde ännu sämre. Lever gör jag iallafall fortfarande men det är så fruktansvärt TUNGT allting! Ska börja en bra behandling nu iallafall som förhoppningsvis hjälper mig att va kvar i livet. Vill ju inte dö egentligen. Jädra impulser man inte kan kontrollera! Hoppas allt är bra med dig iallafall=) kraaaam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s