Afrikanskan undrar, var är skogen???


Jag flög över en stor bit land idag när jag flög från Paris och under hela min flight la jag märke till en sak. Vart är all skog i Europa. Yta efter yta bestod av åker. Det snackas väldigt mycket om uppvärmningen av vår planet, hur vi kommer att gå under och det kommer många förslag om hur vi ska göra för att förhindra detta. Det är mycket, spara energi, kör mindre bil, källsortera mm mm. Listan är lång och det är bra.

Men när man ser bilden nedan så tänker man… Vi gör nog inte allt ändå. Det produceras så mycket spannmål och alldeles för mycket hamnar ändå på soptippen så vi skulle äbdå kunna plantera lite mer skog eller.

Det var så synd att jag inte hade kameran framme för när jag väl kom till Sverige så såg man hösten när den är som vackrast. Olika färger och klart mycket mer skog.. So extremt vackert att jag kom på mig själv med att stirra bakom rutan och blev helt hänförd.

Nej mer skog till planeten så den kan sluka denna koldioxid. Vi kan inte skövla regnskogar och tro att vi kommer att klara oss den ekvationen tror jag att de flesta kan räkna ut. Nej mer skog till folkett det tjänar vi alla på.

 

Nu ska jag snart hem och se mina desparate hemmafruar.

1 thought on “Afrikanskan undrar, var är skogen???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s