Vilken natt


Ja du igår var en minst sagt händelsrik natt. Först ringer en väninna och insisterar på att vi måste träffas för att hon hade problem. Sagt och gjort jag ställer upp. Vi tar en fika och hon får lätta sitt hjärta. Sen bar det hemåt. Kommer hem, öppnar dörren och båda katter rymmer… Mot friheten. Nu brukar jag släppa ut dom så jag tänkte ingen fara dom vet var dom bor. Efter någon timme måste ändå lilla Wilmer in, en perser är inte byggd för detta väder. Jag ser lilla Charlie skutta omkring o tänker jag låter honom stanna ute ett tag till.

Sen kommer maken hem, han har handlat ved och nu ska vi brassa på, lassar öppna spisen med en stor hög och tänder på varpå all rök kommer in i huset. Brandlarmet går och nu råder det panik jag ser mig dö av all rökgiftet. Flippar ut och dom som äger huset ringer och frågar vad som händer. Tydligen så är skorstenen kall och man får inte brassa på hur mycket som helst. Hm ny kunskap då vet vi.

Men tiden går och klockan är nu lite över tio, tanken slår oss att Charlie har inte dykt upp ännu. Vi går ut för att leta och Wilmer rymmer igen. Nu får maken panik och all stress ger mig kramper som jag inte vill känna av. Nu måste jag verkligen lugna ner mig. Men vi går ut och på andra sidan skogen kommer lilla Wilmer lunkandes som om han har gjort detta hela livet. Honom tar vi in men den andra syns inte till. Så min kära make har gått upp en gång i timmen och ropat och ropat. Nu är man nojjig över att något har hänt honom. Vi åkte hemifrån imorse med grymt oroliga, han har aldirg varit ute en hel natt. Nu hoppas jag verkligen att han är hemma när vi kommer ikväll annars blir det en sådan natt till och det kommer inte jag klarar av.

Sitter och skakar som en narkoman på jobbet för att jag inte har sovit ordentligt. Nu längtar jag till att denna dag ska ta slut så jag får åka hem och sova.

1 thought on “Vilken natt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s