Snart är det dags


För årets mest magiska månad.. DECEMBER.. Jag längtar. Älskar allt som har med jul att göra och december för mig är en tid att drömma och uppskatta det man har.

I år ska jag och maken vara julvärdar. Vi bjuder till fest, vi har olika traditioner han firar julafton och jag juldagen så kontentan blir två dagar, dubbelt så kul. Jag ska pynta hela huset och hänga upp julstrumpor vid den öppna spisen fulla med godis.

Först kommer min mamma och min kusin över samt hans föräldrar och syster på julafton och på juldagen ansluter min syster och barnen. Vi blir runt 20 personer allt som allt som ska fira jul ihop med massor av mat och musik. Det ska bjudas på tradionellt hembakat och en himla massa spel och mys. Jag längtar så jag dör.

Hur ska du fira jul?

4 thoughts on “Snart är det dags

  1. helst inte alls… gillar inte hysterin kring julen… då menar jag allt handlande.. njuter självklart av lediga dagar, umgänge med släkt och vänner, men skulle mer än gärna avstå från allt vad MÅSTE innebär… dock gillar jag nyårsafton skarpt… fest och tidlöshet och god mat och iskallt ute och natt… låååång natt… sen är det lite vackert under december med allt julbling.. det ska erkännas 😉 Ha en skön sista vecka i november!

    1. Nej jag gillar inte heller denna hysteriska köpa julklappar grejjen. Julen är en tid för ledighet och tid med nära och kära. Presenter kan man få när man fyller år. Jag har sagt att iställer för julklappar så kan alla bidra till maten som vi lagar. Mycket bättre än att man ska stressa över vad man ska ge till alla

  2. Jag firar inte jul av den anledningen att jag är ensam. Jag har barn så de år jag haft henne hemma under jul så har jag försökt ta mig till någon vän som jag kan “fira” med. Dvs. äta god mat, umgås och ta det lungt. I år har jag inte min dotter hemma så en god vän har bjudit över mig till henne och hennes syster med barn. Klappar är överskattat. Jag ger dottern klappar men själv har jag ej fått några på flera år. Förutom förra året, då fick jag en “gör det själv tavla” av min väninna, vilket jag blev jätteglad för! Och såklart fina teckningar ifrån lilltösen.

    1. Antar att det är tråkigt att fira om man ska fira själv. Men vi bjuder ofta in de som annars skulle vara ensamma. Nära och kära för mig innebär även vänner. Varför ska man sitta ensam den dagen på året som man ska umgås. Sen har jag märkt att man får färre och färre julklappar ju äldre man blir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s