Är du rädd för att använda internet?


Det har stått väldigt mycket på sista tiden om FACEBOOK och alla faror det är med internet användandet och att allt man gör sparas mm.

Men om vi tänker efter hur anonyma är vi egentligen. Allt vi gör i den elektroniska världen noteras och registreras. Varje gång du sitter vid en dator så är det någon som reggar vad som sker på denna dator, det är kameraövervakning på platser man inte tänker på och någon ser vart du rör dig, det värsta är att varje gång du använder ditt kreditkort någonstans så registreras detta, du filmas till o med vid bankomaten när du tar ut pengar. Så internet är nog det minsta av våra bekymmer.

Min tanke med denna anti internet användandet är ganska enkel, har du ren mjöl i påsen så har du ej heller någon anledning att oroa dig för att någon kollar vilken sida du surfar på eller? Som till exempel bilder man lägger på nätet, det var en anonym person som skrev till min blogg och undrade om jag inte var rädd för att mina bilder skulle hamna på en porrsite. Ja du den risken finns ju alltid men min omgivning vet att om jag hade varit med i sådanna aktiviteter så är detta något jag skulle stå för vilkett gör mig mindre orolig för att det ska komma fram sådanna material.

Men hur nojjig ska man vara egentligen? Jag är beroende av Facebook, gillar den siten mycket mer än Myspace och tycker väl att den har fått lite väl mycket negativ kritik på sista tiden. Sen att det ska vara skandal att de säljer reklam rättigheter till företag mm så är det inte så konstigt. Vem startar en kommunity utan en baktanke på att tjäna pengar på vägen. Medlemskapet är gratis och ja någonstans måste pengarna komma in eller?.

Jag är nog naiv och inte alls rädd för att använda internet idag vare sig för att betala eller mitt surfande. Känner att jag håller mig inom lagliga sidor, laddar inte ner upphovsskyddat material och lägger inte ut nakenbilder på mig själv. Hur mycket mer ska man göra.

Däremot så är det många tjejer och killar där ute som kommer att få en jobbig uppvaknande om några år, alla dessa killar med bilder på sina bringor och könsorgan, liksom tjejer som lägger ut nakenbilder på sig själva. Alla växer vi upp förr eller senare och då vill man bli tagen på allvar. Inte så lätt när man har lämnat sådanna spår efter sig. Man behöver bara kolla på bloggen så hittar man många som gärna lämnar ut sig och berättar deras intimaste delar för allas njutning. Tror som med allting annat att om man tänker 5 steg före så löser sig det mesta.

1 thought on “Är du rädd för att använda internet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s