Tyrol på Gröna Lund…. gå dit på egen risk


Vi mötte av denna magiska vy igår kväll. Jag och maken med hans kollegor ska inte årets första julbord. Jag som älskar mat var ju grymt spänn och såg framemot detta. Gott skulle det bli med en massa smarrigt, jag är inte så mycket för vilt men killarna var väldigt nyfikna på hur björn kött smakar.

Men kvällen skulle bjuda på en hel del överraskningar, mindre trevliga sådanna. Kanske borde det varit en förvarning när vi kom till glöggbåset och det rådde fullständing kaos då det inte fanns information om vart man skulle ta vägen eller så….

Väl inne så kommer nästa bakslag, vi hade tydligen inget bord och inte var dom trevliga när vi fick den informationen men maken flippade och krävde att de skulle kontrollera sina bokningar för han hande minsan ringt och dubbelkollat. Suckande gick hovmästaren iväg och en annan kom o bad ställa oss åt sidan för vi stod i vägen för de gäster som faktiskst hade bord. Nu började man bli lätt irriterad.

Sen kom hon tillbaka med ett ord, följ mig. Vi fick vårt bord och skulle börja inviga denna kväll. Då kommer vår servitris, en äldre dam som inte kom ihåg ordet leende för fem öre. Hon tog emot våra beställningar och kom tillbaka, varannan gång vart det rätt. Men det värsta var att när man satt där och åt så kom hon hela tiden och frågade om man snart var klar så hon kunde hämta tallrikarna… Vaddå stress.

Maten i sig var väl helt ok, stor lokal med fantastiska dekoration dock 0% värme och julstämmning. Känndes mer som en stor skolmatsal och det rådde kaos. Näste stop var en annan servitris som tappade ett glas vin så min väns skjorta blev förstörd.  Rött vin, ljusblå skjorta… Ja du kan förstå ekvationen. När han påtalade detta för vår servitris så blev hon grymt besvärad, han kunde lämna in den på deras bekostnad men egentligen så var det inte deras fel för det var någon på andra bordet som hade dragit ut sin stol så egentligen borde han be dom om pengarna…

Jag är inte så mycket för vilt så jag höll mig till det gamla vanliga men sillen med granat äpple var en positiv nyhet.. Riktigt gott.

Bästa med allting var efterrättterna. Jag och min partner in crime tog en gigantisk tallrik med bitar av alla 9 tårtorna samt kompletterade med pudding och en massa annat gott. Mätt blev han och allt sköljdes ner med klassisks julmust.

Men slutet gott allting gott, bordet framför fick skicka iväg en av deltagarna då han blev förr föll så han slängde sin stol och gick hem i protest. Vi bestämde oss för att också bege oss men då hör vi att det smäller till vid bordet bakom och två gäster pucklar på varann varpå en får ett krossat näsben. Vakten som tillkallades blev för ivrig och kom springandes allt vad han kunde full av adrenalin, synd nog för honom så snubblade han framför vårt bord och föll pladask, inte bara en gång utan två… Ni kan förstå resultatet av detta, alla skrattade åt den stackarn.

Nej jag tog med min berusade make hem, bäddade ner honom och somnade för att orka med ännu en dag på jobbet.

2 thoughts on “Tyrol på Gröna Lund…. gå dit på egen risk

  1. Hej var där med. kompisarna. var hur lungt som helst. och bra. kommer gå nästa år med. fast vi tog drink och öl med. han som vi fick att servera oss. var skön med. så du ser det är olika. ni hade nog otur. ha det så bra nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s