Afrikanskans inflyttningsfest.


Nu har jag skrivit så mycket halv negativa inslag att jag måste skärpa mig lite.

I lördags var det inflyttningsfest. Vi hade bjudit in dom närmaste och även om man tror att det krävs inte så mycket tid så märker man alltid hur fel man har när man börjar inhandla och förberede. Denna gång började jag redan på fredagen och var väl klar vid 02.00 på natten och då var jag helt slut. Men man vill inte stressa dagen festen är.

Nu när nedervåningen är i princip inrett och klart var det dags att visa upp vårt hem. Som ni ser kör jag stenhårt på jordiga toner jungfru som jag är.

Temat var havets läckerheter…..

Gästerna möttes av detta bord med snittar. Istället för välkomst drink bjöd jag på värmande hummerfond med kräftstjärtar som var kryddad med cayennpeppar. Om inte det sätter fart på aptiten så vet jag inte vad som skulle göra det.

Sen var det snittar enligt följande:

Canapé med makrill salsa

Canapé med rökt lax och pepparrot

Omelletsnurra med lax, mango och gräslök kryddad med svartpeppar (kvällens favorit)

Tunnbröd snurra med tonfisk röra kryddad med curry och äpplen

Minipizza med tomat, mozarella och basilika.

Dom första gästerna kom försent den akademiska kvarten.. Väluppfostrat gäng och mycket blommer blev det däribland en liten julgran. Tur för jag har inte hunnit pynta ännu.

Vid det andra bordet fanns det chips och dipp samt goda samtal. Vad mer behöver en fest och i bakgrunden hördes ljudet av grymma låtar.

Maken hade kvällen till ära på sig tröjan jag köpte till han i Milano. Han såg till att ingen hade ett tomt glas och drinkarna flödade. Vi har ett enormt barskåg efter bröllopet och alla resor

Här är jag och min kusin på väg till förrådet för att starta upp kvällen underhållning.

Videkameran är framme och alla är förväntansfulla.

Som den värdinna man är så måste man ställa upp och ta ton. Singstar är ju det bästa som har kommit upp. Alla är så rädda men när man väl sätter igång så vill även den blygaste till slut sjunga och jag tycker att festen är ju alltid så himla lyckad då.

Men vad är en fest utan skandaler och nog bjöd även vår fest på en och en annan skandal och dom skyldiga kommer nog få sina respektive utskällningar i sinom tid.

Slutet gott allting gott och på söndagen åkte maken och köpte pizza och vi tittade på Narnia. Det är ett perfekt slut på en hektisk helg.

1 thought on “Afrikanskans inflyttningsfest.

  1. va roligt det ser ut! och dina snittar verkar väldigt goda! Jättefint ni har de hemma – ser fram emot att se fler bilder från ert hem =) Ha en bra dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s