Afrikanskan spyr på vårt mesiga samhälle.


Domen blev tre dömda för sluten ungdoms vård, en får en ännu lättare dom och den femte går fri. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1581319.ab

Personligen anser jag att det är det minsta den kan få. Jag menar som 16 åring så är man så pass smart att man vet att det är inte ok att sparka någon i huvudet. Personer får nästan alltid bestående men och om det vill sig riktigt illa döden.

Vissa anser att detta är ett för hårt straff. Men HJÄLP vad är det för samhälle vi vill leva i där ingen tar ansvar. I vilkett samhälle är det ok att 5 personer ger sig på en annan och det ska vara ok. NÄR ska någon ta ansvar, när ska någon säga stopp. Föräldrarna har tappat greppet, politikerna snackar så mycket men gör så mycket då är detta vår sista anhallt. Vi måste förlita oss på att rättsväsendet fungerar i dom tillfällen där vi inte kan se objektivt. Dom tillfällen när känslorna tar överhand. Visst är dessa ungdomar också offer men säg det till Riccardos föräldrar som aldrig kommer att se sin son ta studenten. Vem talar för den som misst sitt liv, men för offrens talan. Det är alltid så himla synd om förövarna, samhället har felat och det skylls på det ena och det andra men aldrig på den som faktiskt begår fel.

Nu är det dags för ett nytt samhälle, ett samhälle där vi låter vara barn vara barn och där vi tar ansvar för vuxna för barn som saknar den mänskliga spärren. Vi måste kämpa för att få dom på rätt väg igen och för att få detta så krävs disciplin. Som liten blev man bestraffad om man gjorde fel, att man låter 16 åringar ha fester med alkohol inblandad utan en enda vuxen i närheten är för mig en stor gåta. Detta är barn som är vana att få allt och då är det inte så konstigt att de måste ta till extrema mått för att tillfredställa sin frustration. Ja det är synd om dom, men vet du vad, dom ska bestraffas likväl. För nu står jag på den dödas sida och alla andra barn som misshandlas av jämnåriga bara för att de hetsar varandra. Nu är det dags att säga hit men inte längre. Om man skickar ut en stark signal över att man inte kommer undan med våldshandlingar oavsett samhällsklass så finns det en liten strimma hopp på en ändrad attityd och där vi minns att ett liv är ovärderligt och något man ska vara rädd om.

Jag ber en bön för alla som förlorat någon de älskar genom meninslöst vål, och en bön för anhöriga till människor som begår dessa brott.

14 thoughts on “Afrikanskan spyr på vårt mesiga samhälle.

 1. Håller med. Det är vidrigt att de inte får hårdare straff än tre år! Dessa skitstövlar har misshandlat, hoppat på en ensam liggande kille-de var FYRA stycken. Jag har full förståelse om föräldrarna till den mördade tar lagen i egna händer.

  1. Ännu värre är nog att deras föräldrar tycker nog att de har fått för hårda straff och ska minsann använda sina pengar på att inte deras barns namn ska dras i smutsen. FYFAN

 2. Vi har klara problem i våra rätsprövningar, är det fler en en som är delaktig och man skyller på varandra går alla fria… jag menar vad sänder det för signaler? De här fega påhoppen som omger oss idag är skrämande, var och varannan grabb i tonåren har en kniv i fickan.Vart är vi på väg?? vårat rätsväsen måste se till att förövare måste ta konsekvensen av sitt handlande, och sitt deltagande, det måste kännas. Om fängelse på lång tid är för tuft hitta då andra alternativ, fängelse först någonslags fri vård under uppsikt och med klara begränsningar, samhällstjänst osv, släpp dom inte förren man är övertygad att de bytt spår.

  1. Något är galet fel, det har inte så mycket med att dessa undomar har så mycket pengar att göra. Kolla dom som misshandlade min väns kompis på kungsgatan och han avled. SAMMA sak där. Tydligen så är det mindre mord om ni dödar någon på måfå en lördag natt än om man sitter i en lägenhet och gör dådet. Jag menar om slutsatsen är DÖD borde inte brotten ha samma värdegrund?

  1. Det hade sett annorlunda ut om de hade hållit på med skattesmitning, då jävlar ska man hängas utan nåd.

  1. Det är vid sådanna tillfälle och när pedofiler släpps som jag känner ja du, dödstraff kanske inte är så fel ändå.

 3. Det är kul att se att folk reagerar. Det behövs mer av den varan!Ni måste dock höja era röster mot allt skitprat som florerar runt om i landet. Medan många av er vill ha hårdare tag, försöker andra att förstöra dessa möjligheter genom att använda sig av gamla vänster-ideal som borde ha grävts ned för länge sedan.

  1. Dessa människor är säkert samma som tycker att GBG poliserna agerade fel när de sköt en kille i benet. Jag menar om ni kastar gatustenar till de som ni förlitar er på att de ska beskydda er om ni behöver hjälp hur ska de agera då. Helt ärligt vad är det för värld vi lever i egentligen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s