Att vara gravid (Afrikanskan)


Visst är det underbart när man får nyheten att man ska bli förälder, man har förenats med en annan människa och tillsammans skapat ett liv.. Jag har nog aldrig kännt mig såå kvinnlig i hela mitt liv. Går där med en stolthet i kroppen. Men det finns saker som inte pratas om som gravid annat än hos barnmorskan här är listan så far.

I början:

Brösten växer i en onormal takt, partnern må tycka att det här är grymt spännande men vad gör väl det om de gör så ont så han får ändå i ta i dom?

Konstant ofräsh och ordet flytning får en ny innebörd… Det måste vara världens osexigaste och äckligaste ord.

Ingen matlust, man känner inget sug, vill inte äta, allting smakar skit och man blir helt enkelt anti hela grejjen.

Hormonerna är en annan femma, det går upp och ner och man börjar gråta över tv reklamen.

Sexlusten…. vad är det? Inte konstigt att man är svarsjuk som ett troll när man känner att man inte möter sin parnter halvvägs och han går omkring som en vandrande kanin. Skickade ut karl som en laddad pistol varje dag.

Men nu har jag ju passerat den första tiden och har nu upptäckt en ny tid:

Sexlusten… Alltid på och alltid redo, gärna flera gånger nu hänger inte maken med i svängarna hahaha.

Matlusten… går det att få ner det ja då kommer jag äta minsann.

Brösten… Man står framför spegeln och är helt förundrad över kroppen den lilla magen och dom grymt snygga brösten, äntligen kan även jag gå utan BH h

Huden.. glänser och man kommer på sig själv med att man går omkring i sin lilla bubbla av lycka…

Hm… undrar hur resten kommer att gå?

20 thoughts on “Att vara gravid (Afrikanskan)

 1. *s*nej då inte negativt… men jag kan ju säga att jag iaf inte stod vid spegeln sista månaderna med nöjd blick…fast det finns det säkert de som gör även då.lycka tillDet är så underbart med de små i magen.

  1. Tack, jag håller tummarna, läser bara skräckisar och blir nojjig. Men tror nu att det nog ska gå bra, men innan vecka 20 kan man inte slappna av helt.

 2. var ganska nöjd med mitt utseende under hela graviditeten, tom på slutet, då magen var stor. Fick inte en enda bristning (någon tur ska man väl ha!) jag körde iallafall med husmorsknepet massor av fet kräm varje dag på mage och höfter, mannen masserade in den. Efter förlossningen hade jag mycket svårt att acceptera att det jag använt för att föda fram ett barn åter skulle använads till annat…fick världen flashbilder från förlossningen när vi skulle prova och vi förökte inte innan det gått över två månader efter graviditeten. Jag kan fortfarande (nu har det gått några år efter sista barnet) koppla ihop sex med förlossningen-inte så sexigt. Men det är olika för alla.

  1. Ah, skräckscenario nr 1.. Jag hoppas verkligen inte att det blir så, tänker inte ens låta min man komma en centimeter nära mina nedre regioner vid förlossningen… Men man vet aldrig man kan helt enkelt bli för fokuserar på mamma rollen att man riskerar att tappa bort en bit av sig själv som kvinna.

 3. Min man var ju med under förlossningen, och han befann sig precis framför “härligheten” precis efter babyn fötts…blod, slem, hängande blygdläppar…allt såg han…men för honom spelade det ingen roll rent sexuellt sen, men för mig kändes det lite pinsamt…å andra sidan så är det roligt att ha upplevt allt tilsammans.

  1. Tack för den grymt målande bilden på min värsta mardröm…. Nej detta blir mer och mer skräckinjagande

  1. Jag håller också tummarna för att det ska fortsätta så här. Om jag skulle önska mig en sak så är det att det går hela vägen.

 4. Grattis till graviditeten!! Det är ju helt underbart att vara gravid.. jag älskade det… =) Det är ett minne för livet, något man aldrig glömmer..

  1. Alla säger det, men jag som annars är så glad är labil och anti. Börjar nog bli en sådan där energitjuv tror jag, fröken neggo. Thats the new me.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s