Jag vill inte vara gravid längre (Afrikanskan)


Den känslan har jag fått ett par gånger och jag måste erkänna att jag skäms så in i helvetet för så får man minsann inte känna. Igår fattade jag till sist modet och berättade för min man om min blandade känsla inför framtiden. Jag är över lycklig över att vara gravid men jag är livrädd. Detta är stort, jag fattade inte hur stort det var och känslan blir mig övermäktig ibland så jag kan inte riktigt greppa detta. Blir nojjig över att detta kanske betyder att jag inte är redo eller att det har hänt så mycket så fort att min hjärna slår bakut då den inte hinner processa allting. Jag skäms så jag dör att jag känner så här, jag är rädd för framtiden och vad som väntar skall. Jag har inte ens köpt en spjällsäng eller ens tittat efter efter en, jag har inte läst på om olika alternativ till förlossning eller kollat vilken förlossningsklinik som är bra eller ej, jag vet inte vilken bedövning man ska föredra eller varför vissa bilbarnstolar kostar 500 kr medans andra kostar 3000 kr.

JAG FÅR PANIK, alla läser på och är helt förberedda och folk trycker på mig sin kunskap om saker jag ska tänka på men jag stänger av. Jag har inte vant mig vid tanken och tittar på min mage med en förundran över vad fan har jag gett mig in på. Nej detta är stort, större än mig och mitt liv kommer aldrig bli sig mer likt. Mer tid hade inte varit fel men är det någonsin bra läge att bilda familj och jag är uppfostrad med att man ska tacka gud för de gåvor han ger och aldrig ifrågasätta dom. Ett barn är den vackraste gåvan på denna planet och man får inte känna som jag. Men jag kan inte hjälpa att jag känner som jag gör. Börjar tro att jag kommer bli en hemsk mamma om jag känner så här innan barnet ens är fött.

Men jag har 5 månader kvar och med lite tur så kommer jag bli sams med min kommande framtid och dessutom så kommer det bli mer verkligt när jag får se ultraljudsbilderna nästa vecka….

Nu ska jag försöka sova. Godnatt.

5 thoughts on “Jag vill inte vara gravid längre (Afrikanskan)

  1. Helt normala känslor! Du förbereder till helt enkel mentalt för det liv som du ska skydda och ta hand om i många år framöver. Det är läskigt, kul och stort. Skäms inte för dina känslor, det är ok att vissa stunder önska att man inte är gravid. Barn, speciellt det första vänder ut och in på en som människa. Jag hade mycket svårt att acceptera att jag var gravid den allra första tiden, tyckte livet var förstört. Så fick jag en ultraljudsbild på den lille och jag blev helt till mig. Jag satt mig i väntrummet och stirrade på bilden och insåg JAG SKA BLI MAMMA!!!! och det började vända…

    1. Vissa dagar är lättare än andra men just nu är det blandade känslor. Blir väl värre när man ser att kroppen ändras så drastiskt hela tiden och man är FAN INTE REDO… Inser det nu. Men som tur är så är min make väldigt förstående och det underlättar för då kan jag prata om min oro och han dömer mig inte. Gjorde han det skulle jag nog flippa ganska ordentligt.

  2. Men gumman! Det är klart att du får vara rädd! Herregud, vem är inte det/ skulle inte vara det för en sådan sak? Om du pratar med andra som varit gravida kanske de säger att de kände precis som du och har lite tips eller helt enkelt bara kan lugna dig lite. För vem skulle inte vara rädd, för födseln, mammaprestationsångest och bara något som man aldrig aldrig provat på förut?ORoa dig inte gumman..

  3. ett inlägg i k. schulmans blogg:En positiv mamma!Idag träffade jag en fantastisk person! Hon var full av energi och berättade glatt för mig hur lätt och smärtfritt det är att skaffa barn. “Herregud! Du har ungen på magen i en sele, maten i tutten och ett par blöjor i handväskan!”, sa hon glatt. Sen fortsatte hon “Jag har två barn men jag har inte offrat något alls i mitt liv. Det här med att traska runt med en stor och otymplig vagn är ju inte klokt! Barnet mår bäst om det ligger på min mage och så stör det inte alls! Det enda är att man måste gå upp på nätterna, men du vet, man får så mycket nya hormoner så kroppen vänjer sig jättesnabbt vid det! Inga problem alls. Jag lovar dig, Katrin, att skaffa barn går på fem minuter. Man hinner inte reagera förrns man har en liten människa hemma som ska ha åsikter om saker och då är det jättekul!”Det var så befriande att prata med den här (unga) tjejen som har gjort värsta karriären och reser kors och tvärs över hela jordklotet och har två barn och en flott bil och en barnflicka och är jättelycklig med sin man och helt plötsligt känner jag för att skaffa fyra barn nu med detsamma!torsdag 31 januari 2008 14:01 av Katrin Schulman.

    1. Tack det där låter ju som en dans på rosor… Men jag har nog inte råd med barnflickan men en flott bil har jag minsann och det är alltid något.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s