Helt ärligt skulle du förlåta otrohet?


De flesta svara blankt NEJ på denna fråga. De skulle aldrig acceptera om deras partner var otrogen, många drar gränsen vid en kyss eller det faktum att partnern lägger upp sig på en singelsite. Men helt ärligt, är det verkligen så enkelt. Att släppa allting, klippa alla band och be någon man har älskat så innerligt att flyga och fara. Min man sa att han skulle förlåta mig om jag var otrogen, helt ärligt så tror jag inte att han skulle det. Jag vet att jag skulle ha grymt svårt att lita på honom igen om han korsade den gränsen en gång.

Men sen beror det på, om han är på en fest och hamnar i säng med en brud så skulle jag med tiden kunna leva med den vetskapen att han lät mellangärdet tänka medans om han under en längre tid träffade någon. Det skulle jag ha svårt att komma förbi. Det är oftast inte själva handlingen som sårar utan vad de gör efteråt. Om jag skulle vara otrogen mot min man så skulle jag säga det på en gång. Jag förstår mig inte på personer som ligger med någon på tex jobbet för att sedan åka hem och lägga sig i sin partners säng som om inget har hänt, ännu värre ha sex med denna direkt efter en annan. Fy vad äckligt. Det skulle jag inte komma över, man läser på bloggen om personer som har älskare hit och dit. De lever ett samboliv men har någon vid sidan om.

Helt ärligt har jag bara en sak att säga er, vilka fega äckel ni är. Just det, min åsikt. Om ni har tröttnat på era relationer, var vuxna nog och ta konsekvenserna. Varför måste ni trampa på någon som ligger ner, hur kan ni påstå er älska den ni lever med och samtidigt ljuga personen rätt i ögonen varje dag. Om ni älskar era respektiva så mycket som ni påstår att ni gör så ge dom möjligheten att välja om de vill leva med någon som behandlar dom som ni gör. Ännu värre så sitter ni bakom en blogg och skryter om er erövring och det faktum att ni lever en lögn. Nej jag ryser av obehag. Alla kan göra misstag med att medvetet vilseleda en person som äskar er och tror på er är ju bara fegt. Men jag tror stenhårt på “What goes around comes around” och tro mig det kommer att komma tusen gånger om och bita er hårt i häcken så ni vaknar och inser exakt hur vidriga ni är.

Jag har tagit modet till mig de gånger jag befunnit mig i en dålig relation och avslutat innan jag har dejtat någon ny. I kärlek får man chansa. Man kan inte ha både ock.

Nej otrohet är nog inte min grej, förstår inte hur man kan vilja leva en lögn och såra människorna runt omkring sig hela tiden för att man vill ha ett förbjudet äventyr.

45 thoughts on “Helt ärligt skulle du förlåta otrohet?

 1. jag vet inte om jag är rätt person att uttala mig då jag själv är/har varit älskarinna till en gift man (jag är singel)… men jag håller med dig om att hände det på en fest hade jag haft lättare att förlåta o gå vidare än om det hade pågått en längre tid. det hade varit en störra svek som helt ärligt nog aldrig skulle gå att reparera oavsett hur många terapisamtal man går i osv..

  1. Ja men vem vill vara älskarinna hela livet. Helt ärligt man väljer inte vem man blir förälskad i men man kan välja hur man vill bli behandlad. Jag skulle aldrig ställa upp på att att vara någons lögn. Vill du ha mig så gör dig fri annars kan du dra. Jag var förälskad en upptagen kille och det var budskapet han fick. Varför ska jag ställa upp och vara hans knulldocka för ingen man är värd det besväret. Hoppas det finns ett ljus i din tunnel

 2. Jag håller helt med dig, skulle aldrig acceptera om någon va otrogen mot mig! Tycker att det är så heemskt me såna som är det och lider med dom som blir utsatta för det 😦

  1. Been there done that och det sved. Det värsta när man är med någon som är otrogen är att man får men för livet och den man träffar efter får oftast plocka ihop bitarna.

  1. Äh fyyy. Jag är väldigt opeminded, vill inte döma men har noll respekt för män som betalar för sex. Det går emot alla mina principer.

 3. Tack för dina brutalt ärliga ord. Jag vet att du har rätt men tyvärr är jag inte så stark så jag kan säga det till honom. Det är mer komplicerat än så. Jag tror helt ärligt att vi är varandras droger o det missbruket finns det inget rehab för…

  1. Kom bara ihåg att du är singel och har hela livet framför dig. På ett sätt så är han lika otrogen mot dig som han är mot henne. För både du och hon är trogna till honom. Men men framtiden har alltid överraskningar att erbjuda.

  1. Kom ihåg att livet går inte i repris och ska levas här och nu. Kompromissa bara om det inte innebär avkall på dig själv och din lycka. Kram.

 4. ja, man kan ju förstås undra… sambon hade inga problem med svåret på frågan, han hade åkt hiss ändå sa han… det ä rju sant, jag betalar dyra pengar och hunden är ju verken pest eller kolera och jag som själv lider av liknande besvär vet att vi astmatiker mår bra av motion 🙂

 5. ja du , hade jag förlåtit.. n emen glömt kanske efter ett tag … men har en relation utan tillit en framtid ? hur destruktivt bli det att jämt gå orolig fö ratt ens andra halva slinker igen?ne jag hade förlåtit utan tveckan hade det gått ett par år innan såren läks men relationen hade inte överlevt, jag känner mig själv allt för väl

  1. Det beror på graden av sveket men jag tror att det hade slutat på samma sätt här med. I längden så tror jag att man blir bitter inombords.

 6. Det är inte lätt att ha en relation idag… När äktenskapet instiftades var väl meddellivslängden typ 35 år?Jag har varit otrogen och blivit förlåten. Jag har även förlåtit otrohet. Det är förjävligt, men det går.För mej han handlar inte ett snedsprång om kärlek. Men det är lik förbaskat jävligt korkat, dumt och onödigt.Vad svamlar jag om? Jo, att ingen är fullkomlig.Amor vincit omnia?

  1. Många som kör med att förr i tiden så levde man inte så länge man vad faan. Bli svingers då eller skilj dig om man det är bara lusten som spökar. Tror att människor ger upp för lätt idag, om det inte passar ja då går jag vidare. Vi har slutat kämpa för varandra.

 7. Aaah… du menar en långvarig relation vid sidan om.. my bad, jag läste inte igenom hela. (Åh, vilket genralfel!)Jag håller med. Men jag kan ändå förstå.. Inga handlingar görs till 100% av ondo, det finns alltid omständigheter som förklarar det inträffade.

  1. Sant men om man stannar upp en sekund och tänker på konsekvenserna och ändå väljer snedsteget då gör man det knappast av kärlek.

 8. Kan inte mer än hålla med. Hade en tjejkompis som hade för vana att ligga med alla som föll med henne, under tiden satt hennes man och dotter hemma och väntade. Jag sa ifrån, men hon ändrade inte på sig. Till slut insåg jag att jag inte orkade med att bära på hennes lögner (att hon var hos mig när hon var hos någon annan mm)…Ingen kille har varit otrogen mot mig (vad jag vet), men skulle jag få reda på det skulle det såra så pass mycket att jag inte skulle kunna stanna kvar. Har man en gång varit otrogen så är det lätt att hamna där igen. Okej att endel förlåter och att de lever lyckligt i alla sina dagar, men det kräver så mycket av en själv…Jag har aldrig varit otrogen och gränsen för mig går när det blir pussande av det. Kramar står jag ut med och en kyss på kinden mm… men inte mer…Men alla har vi olika syner på detta och det finns säkert de som är mer eller mindre otrogna för att de får vara det. Eller för att förhållandet hemma inte är bra… mm mmjag kan fortsätta i oendllighet,,,kram

  1. Ja men om förhållandet hemma inte är bra varför stannar man, det är där jag ser ett stort problem. Du har ett liv att leva varför dela det med en person som inte gör dig lycklig. Jag förstår inte det.

  1. Man vet aldrig vad som händer i framtiden. En dag är du där och då är allting inte så svart och vitt längre.

 9. Definera otrohet.. det är vad som “begås” man måste se till.Om ens partner snuskar sig online med en annan människa.. fine! Så länge hjärtat “tillhör” mig och den fysiska delen av sex är min.. så är det inte otrohet.För mig vore hånglade/sex IRL det enda som skulle kunna leda till: “Tack o adjö – piss off skank ho”.Men att chatta om saker med nån, porrsurfa etc.. behövs inte förlåtas eftersom det inte är något att ens förlåta.

  1. Porrsurfa skiter jag också men om jag skulle hitta honom på Spraydate för att han vill skaffa nya vänner. Sorry där är det en gråzon där han lämnar ut sig till främlingar för att få bekräftelse. Antingen är man bekräftad inom sin relation eller så måsta man hissa varningsflaggan att något är på tok.

 10. SNYGG BILD!Jag har ju varit den bedragna, i mitt första äktenskap, och han gjorde, vid minst ett tillfälle precis som du beskrev, hade sex med en tjej, kom hem på morgonkvisten och hade sex med mig….De hade sex hemma hos tjejens väninna, som efter en tid också blev min väninna…gissa om hon blev förvånad när jag berättade vem min make var…han hade ju varit hemma hos henne några månader innan och haft lite skoj med hennes väninna i hennes sovrum….

  1. Med en duktig fotograf är det svårt att misslyckas.Tur att du dumpade honom. Fan vad billigt. Nej om han hade kommit hem skamsen och berättat på en gång är det en sak, gör lika ont men att sen få veta att han gick från en annan till mig, jag skulle testa mig varje månad och vara helt nojjig över vad han kan ha släpat med sig hem. Jag brukar säga, ska du vara otrogen använd i varje fall kondom.

 11. Jag har tagit jätte illa vid mig när min man porrsurfat, det är som ett slag i ansiktet. Nu ska vi ju skiljas, men jag vet att han har gjort det igen efter våra bråk….Skulle du inte alls ta illa vid dig om din man kollade porr och isåfall varför inte?

  1. Av den enkla anledningen att vi har alla våra fantasier och ibland så vill man tillfredställa sig själv. Jag kan inte styra det han tänder på. Jag är inte hotad av fiktion för det är vad porr är för mig, det är som en film liksom, folk spelar en fantasi för att egga den som ser. Känner mig inte minsta hotad av det för det är väldigt mekaniskt, så mycket at det som gör verklig sex så underbart går aldrig att återge i en porrfilm. Vi har även tittat tillsammans som en krydda. Bättre att ha en öppen relation där man pratar om allting, och förstår varandras behov även om man inte delar dom. Men om han typ porrsurfade varje dag så skulle jag börja tro att han hade problem. Det finns ingen kille i min bekantskap som inte kollar på porr och jag tror att detsamma gäller i din. Många par tittar även tillsammans för att göra det lite spännande.

 12. alltså detta är bara en hypotetiskt fråga, jag har inte de problemen ännu men hade mycket väl kunnat ha…visst har du rätt att det är med hyresvärden man ska kolla men man måste ju hitta en lösning som överstämmer med ens moral, en lösning man kan leva med

 13. Ju äldre man blir desto fler blir gråzonerna…för 10-15 år sedan hade jag sagt: NEJ. Idag ser jag på det annorlunda.Jag har själv varit både utsatt och varit den som bedragit tidigare i livet. Idag förstår jag på ett annat sätt vilken skada det gör och hur det sårar (har ju fått känna på det själv)Men skulle min man som jag levt ihop med i 14 år göra ett enda snedsprång så skulle jag kunna leva med det. Däremot ingen längre “historia”…Fast jag hoppas jag slipper uppleva det. Litar fullt och fast på honom men man vet ju aldrig.Däremot skulle nog han inte förlåta mig. Eller..kanske.. Hur som haver behöver han inte oroa sig. Jag skulle aldrig någonsin så länge jag lever kunna såra honom så fruktansvärt som en otrohet skulle innebära….Otrohet är ett VAL. Det är inte bara något som händer…mvh

  1. Precis min åsik, det är att val. Sen kan man komma med en massa ursäkter men i slutändan har man gjort ett val och då får man ta konsekvensen av att man har dödat en bit av relationen som kanske inte går att reparera även om relationen skulle hålla.

 14. ja, jag tror som du att varenda man tittar på porr vid något tillfälle-och det är det som gör mig så beklämd, att vi flickvänner och fruar inte duger som vi är. Du är ju snygg och kan konkurrera med tjejerna i porrfilmerna flera gånger om. Men jag är äldre än du, har fött två barn, och är inte alls så läcker som du-för mig blir det smärtsamt uppenbart att jag inte ser ut som dem. Och stora bröst har jag inte, och det verkar vara norm, tyvärr. Men min snart exman hade varit överlycklig om han var med en kvinna som ville kolla på porr med honom, för han vill tydligen göra det då och då. Men det som gör mig arg, är att han säger att han inte skulle vilja att hans fru eller dotter var med i porr-det är ju dubbelmoral och det är det värsta jag vet.Är en hopplöst gammaldags romantiker och vill att kärleksakten ska vara något privat och fint. Men tydligen så har det inte varit det alltid utan han har nog varit med mig flera gånger men haft tankarna fyllda av storbröstade 20-åringar….usch ja, nu börjar jag tydligen gå in på mina personliga problem :)!

  1. Helt ärligt Emma. Jag känner inte dig men tro mig alla kvinnor har sina farhågor och osäkerheter. Jag ser knappast ut som tjejerna i porrfilmerna, mina tuttar står knappast rakt ut och jag skulle inte vilja ha en spegel i rummet under sexakten. Men jag tycker att det är sunt att ditt blivande ex säger att han inte skulle vilja se sin fru eller dotter i en porrfilm min man säger samma sak. Det ni delade är äkta, fint, fullt at känslor, du är verkligheten och porr är inte fint. Det är en fantasi. Fantasier vill man inte ska bli verklighet för då tappar de sin funktion. Däremot så har ditt ex misslyckats med att få dig att känna dig som den gudinna du är och därför är det bättre att ni går skillda världar. Jag måste känna att min man ser mig med andra ögon, att han värder sig mig mer än något som han använder för att få utlösning. Förstår du skillnaden. Men i slutändan så måste även du se dig själv som det underbaraste som finns för annars kommer du aldrig tro det när någon annan försöker höja dig till skyarna.

 15. Jag skulle vilja säga en sak. Jag har varit så jäkla korkad att jag hånglat med en tjej och sedan hånglat med en annan tjej under samma vecka och så har jag hållt kontakten då och då med ena fast jag ångrar det jag gjort så sjukt mycket. Jag ville säga det som jag gjort mot mitt ex efter kvällen men jag sa det inte till någon, jag ville bara förtränga det. Bort från det! Men nu efter några månader har min tjej fått reda på att jag umgåtts med den ena tjejen men hon visste inte att jag hånglat med henne och jag sa att jag inte hade gjort nå även fast jag visste att det skulle komma ut. Jag ville bara inte nämna det för jag ångrade det så mycket. Men sen fick hon reda på det och vart ännu mer besviknare på mig och sen valde jag och säga allt och det uppskattade hon fast det var helt sjukt. Vi låg i hennes säng och pratade och helt plötsligt började vi kyssas och det kändes så underbart och det slutade med sex. Det kändes så bra för stunden men efter när jag åkt vart hon ledsen och allt. Jag har gråtit så mycket över det här och det är verkligen hon jag vill ha. Jag skulle kunna ge upp så mycket för henne. Vad ska jag göra för att hon ska våga bygga upp ett nytt förtroende för mig? Jag kommer aldrig att göra såhär mot någon nånsin men det hjälper ju inte. Jag trodde inte att jag själv kunde behandla en människa på det här sättet men det har jag ju gjort också. Allt jag ber om är att få en ny chans, det får ta den tid det tar men det är bara det jag önskar och vill! Säg ärligt vad ni tycker och om det finns nått jag kan göra. Jag är 17år och är så kär i en tjej som jag var ihop med i 1.5år!

  1. Oj vilken gryta du har kokat upp. Personligen så känner jag så här. Det är inte själva handlingen som knäcker mest utan själva lögnen. Faktumet är ju att du hånglade med två tjejer och sa inget. Innebär det att hon inte känner till tjej två eller har du sagt allting som det är. Alla är vi olika men det tar många år att bygga upp ett tillit och en sekund att rasera den. Om hon kommer att kunna lita på dig eller ej beror lite på hur hon är som person. Hade du berättat det på en gång hade du klart verkat mer ångerfull än det faktum att du har ljugit om det så länge. Det enda jag kan säga, prata och ge henne tid. Tyvärr så finns det en risk för att det skiter sig men ni kan också komma starkare ur detta. Frågan är om hon kan lita på dig igen. Kram

 16. Helt Ärligt: Ja !Men …det beror på om detta var en stundens ingivelse eller om det är nåt som pågått under en längre stund. Om det dessutom finns känslor med i spelet så skulle det naturligtvis såra mig…men då fattar jag inte vad min partner gör hos mig ! För mig är det enkelt…Jag och Min sambo bor ihop ,lever ihop , frivilligt….så länge det är så är allt ok.

  1. Jag delar din inställning till 100% men man blir sårad ändå när ens partner sviker oavsett hur sveket är.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s