Nattens mardröm (Afrikanskan)


Jag drömmer rätt intensivt ibland, flera gånger har jag drömt om att mitt barn är en pojke och nu har maken och jag börjat kalla bebisen för han.

Men inatt drömde jag något märkligt.

Vi var på en båt och det var mycket vågor, det var maken jag och några andra. Men detta är väl inte det som var konstigt i drömmen utan helt plötsligt fick jag veta att jag inte kunde få barn. Min kollega från Frankrike sa då att hon hade en lösning på problemet. Hon tog fram en burk och vips så var vårt barn i denna burk och där skulle den växa i nio månader. Burken skulle vara tätt sluten och inte öppnas förrän nio månader gått. Jag tittate till den hela tiden och såg bebisen utvecklas där inne i vattnet, bebisen hade väldigt ljus hy och extremt mycket hår. Jag kunde inte se om det var en pojke eller flicka men fick en känsla av att det var en liten tjej. Hursomhelst så hade jag inte berättat för J om denna burk och jag höll den hemlig. Han kom in i mitt rum och hittade min burk, utan att tänka sig för så öppnade han locket och jag blev helt rabiat. För detta innebar att luften kom in och barnet dog. Men då förvandlades hela drömmen till en mardröm. Vart barn blev hälften människa och hälften varg och jag fick ett raseri attack mot J som resulterade i att jag blev varg. Jag roffade åt mig barnet och försvann i skogen… Ungefär här kännde jag att drömmer blev för konstig och jag vaknade.

Ush för vidriga drömmer, jag vaknade helt svettig med tårar rinnandes och handen på magen helt förstörd.

6 thoughts on “Nattens mardröm (Afrikanskan)

  1. Oj vilken hemsk dröm! Men den beyder nog bara att du är omedvetet orolig för att det ska hända något under graviditetens gång… hur långt är du gången nu? Det är ju en period som det är lätt att man drömmer mycket, men det brukar vara lite senare i graviditeten. Jag tror att du får en pojke…

    1. Jag har precis börjat vecka nitton och förra bebisen började sparka förr förra veckan. Så nu har vi fått kontakt. Med detta så har jag fått en medvetenhet som alltid finns i min vardag. Antar att det fortsätter även när jag ligger och sover.

  2. Vad spännande… då ska ni börja lyssna på hjärtljuden nu… eller ni kanske redan har gjort det hos barnmorskan? Det är så fantastiskt, så underbart när man väl börjar att känna att det faktiskt är någon där inne… njut! Mår du bättre i ditt illamående nu?

    1. Tack jag mår mycket bättre, är mitt gamla jag igen, riktigt pigg och vill hitta på saker hela tiden. Vi har lyssnat på hjärtat och imorgon ska vi på ultraljud och se hur den mår därinne. Har kommit in i vecka 19 och på lördag är det fyra månader kvar. Fort går det och jag är helt chockad av alla känslor som infinner sig.

  3. De flesta graviditeter brukar förlöpa väl, har jag förstått. Synd att du ska ha sådana drömmar, men jag antar att det är moderskänslorna och en blivande förälders oro som finner sin form i drömmar som dessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s