Valio + laktosintolerans = sant


Ibland bara ibland så kommer räddningen. Jag har haft problem med min mage länge och det kom till slut fram att det var mjölken som var boven.  Jag kan äta vanligt smör mm men när det kommer till ren mjölk, grädde, ost , fil mm ja du då är det inte roligt.

Magen sväller och jag får kramper, vill det sig riktigt illa så snackar vi gaser och som ni kanske vet så fiser ju inte tjejer så rejäla problem altså.

Sen kan jag inte annat än undra vad är det som händer för helt plötsligt är var och varannan person laktosintollerant idag.

Alternativen har varit låglaktos eller soya produkter… Låglaktos är om något ännu värre, och soya smakar döden så det var inget alternativ.

Så kommer VALIO , den räddande ängeln. Det har tagit dom många år och produkterna har kommit sakta men när jag var och handlade i Ica Maxi (köpte ej köttfärs) igår så gjorde jag en häpnadsveckande upptäckt. Från att ha haft en liten hylla med mjölk hade utbudet växt.

Nu finns, mellan och mini mjölk, visp och matlagnings grädde, sallads ost, creme fraiche, gräddfil, smär, mjukost, naturell och fruktyoghurt, keso och kaffegrädde…… Wow, jag är imponerad.

Nu gäller det för restaurangerna att fatta att bara för att man är laktosintollerant så betyder inte det att man inte kan äta exakt samma mat som alla andra. Är lätt på att få köttbit utan sås och att man får lite frukt istället för creme caramell till efterrätt.

Nej mer mjölk åt folket och tack valio för att ni finns och erbjuder ett sådant fantastiskt utbud.

4 thoughts on “Valio + laktosintolerans = sant

  1. De är riktigt bra men det är synd att en liter mjök kostar ibland upp till 4x mer än ett vanligt paket mjölk. Men iofs är valet ballongmage och det är ju inte så skoj..

    1. Ja men varteftersom marknaden växer så kommer även priset att gå ner. Deras produktion har ju ökat så snart hoppas jag att priserna är mer jämförbara. Tills dess får man dricka varsamt och verkligen njuta av varje klunk

  2. Smör och lagrad ost har nästan ingen laktos kvar…Många har gått i åratal med krånglande tarm och fått höra att det “bara är nerver” – idag heter det IBS och det finns mediciner. Ofta är det IBS som är orsaken till att man inte tål mjölkprodukter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s