Är det ok att amma bland folk?Vi hade en diskussion om detta i lördags och jag märkte att många har olika uppfattningar om detta.

Personligen så är jag inte sugen på att se ett bröst flyga fram när jag sitter på en restaurang, ej heller är jag sugen på att andra kvinnor ska visa brösten för min man bara för att de ska amma sina barn.

Jag förstår också när en liten bebis är hungrig då finns det inga fem minuter utan det är just nu som gäller. Där jag kommer ifrån så har man alltid en filt där man tänker för barnet när det äter samtidigt som mamman skyler sig.

Jag menar tuttar som tuttar och är något som män (o vissa kvinnor) finner som något erotiskt, de tappar inte detta bara för att man får barn. Om något blir det motsatt effekt då brösten blir abnorma (i vissa fall) och bröstvårtorna är av en planet. Är det så att kvinnor som väntar barn tappar lite av det kvinliga och tänker bekvämt först. Man kommer på de samtalsämnen som förs idag är helt hysteriska, Helt plötsligt snackas det hejvilt om toalett besök, insmörjning av underliv, hur sexet funkar mm som allting är till för alla. Saker som man aldrig skulle ha tagit upp innan är helt legitimt att prata om nu för att man är gravid.

Jag menar man blir förbannad om en kille glor en i klyftan för länge men att slänga fram ett bröst i ett köpcentrum är helt ok. Man är väl ändå kvinna först eller?

27 thoughts on “Är det ok att amma bland folk?

 1. Jag har aldrig haft problem med att amma eller att se andra amma.Jag ser det som något fint och naturligt.Däremot så har jag alltid haft en filt och lagt över, dels kanske för att skyla mig lite men även för att skyla mitt barn från att störas av saker runt omkring.Jag förstår att alla inte har samma uppfattning och tanke och det respekterar jag men jag kan inte förstå att vissa verkligen känner sån otroligt avsky gentemot det.

  1. Nej avskyn förstår inte jag heller. Det är inte att amma som är grejjen. Utan dessa mammor som inte skyler sig. Slänger fram brösten medans de krånglar med barnet och har sig. Har man en filt så visar man ju respekt för sig själv, barnet och de runt omkring. Då tycker även jag att det är fint och naturligt.

 2. Aming avsexualiserar brösten. Tom jag som inte gillar att nakna kvinnor exponeras i tv osv tar inte amning för något annat än vad det är; att ge en hungrig bebis mat Jag ammade överallt, men slängde inte ut dem, utan drog precis upp för att mitt barn skulle komma åt att äta. Det vore kontsigt att tycka att amning är fel i ett samhälle där kvinnor exponeras överallt-på stora reklampelare, film och tidningar på ett onaturligt sätt. Amningen är ju bara en matprocess. sen kan man klart sköta det snyggt som allt annat.

  1. Hm jag vet inte om amning avsexualiserar brösten och det beror helt och hållet på hur man sköter det. Men jag anser nog att ett bröst är ett bröst oavsett situation och att ska man amma bland folk så ska man skyla sig.

 3. Vänta och se. Vänta och se! (En hungrig bebis är inte att leka med och det finns bra bh:ar och tröjor för amning, som döljer det mesta för alla utom den lille, men visst man kan ju vända ryggen mot de värsta folkmassorna.)

  1. hahaha kanske är det så och snart sitter jag där med en knäpp unge som bara ska ha. Då sitter afrikanskan mitt på en restaurang med tutten i vädret… Gud bevare oss.

 4. jag tycker oftast att det är okej att amma. men när mina polare har ungar som är över året och dom daskar fram tutten vid matbordet när vi äter då tycker jag att det är osmakligt..eller på bröllopet i kyrkan som en annan gjorde fick mig att tappa ögonen.Men annars tycker jag att det är ok…

  1. När ungen börjar gå är det väl dags att släppa taget eller? Visst man ska amma länge men efter ett tag blir det för länge.

 5. Jag tycker man ska amma när man vill och behöver det. Däremot kan man tänka på vad man har för kläder på sig. Jag har alltid haft en tröja eller T-shirt där barnet kunnat vara innanför. Det har varit bekvämt för oss båda. Barnet har fått äta ifred och ingen har sett min nakenhet.

 6. Amning är ju en naturlig del av livet. Fast jag tycker att det skulle kännas obekvämt att inte skyla sig lite eftersom brösten trots allt är privata delar (även om de just då ägs av barnet och ingen annan, haha).

 7. Håller med dig, precis så jag resonerar. Grejen är att det är i princip bara ammande mammor, eller de som själv har ammat som anser att det är okej att sitta utan att skyla sig. Alltså inte alla ammande mammor alltså, men det förstod du nog att mena. De flesta som inte fött barn, och män som inte har blivit pappor är inga stora fan av att folk sitter och ammar vart som helst helt öppet.. Så det förvånar mig att så mång ammande kvinnor verkar tycka att det inte behöver bry sig vad andra vill se. Precis som jnag inte vill se nakna bröst eller snoppar när jag är på stan eller sitter och äter, så vill jag inte se ett naket bröst med en bebis sugandes. Sen om min syrra eller nära vän har fött barn och ammar sin bebis hemma eller hos mig när det är mer privat så är ju det en annan grej.. jag ska aldrig amma framför andra män, eller främmande kvinnor eller ute på stan, utan att skyla mitt bröst och min bebis kan säga!

 8. Spontant sett tycker jag att det är helt okej att amma offentligt, för annars betyder det ju att ammande mammor inte får gå ut förrän de har slutat amma. Barn vill ju ofta ha mat nu på en gång… Men jag har faktiskt aldrig sett folk som bara drar fram bröstet och lägger barnet till, jag har bara sett tjejer som har en filt över, eller en amningströja så att inget syns, eller som sveper in det hela så att det sköts diskret, och när folk då stegar fram till såna mammor för att väsa fram hur äckliga de är som ammar offentligt, DÅ blir jag förbannad på riktigt!

  1. JA det är inte ok, har man skylt sig så ska ingen kommentera. Det finns inget äckligt i det. Men jag menar de som inte skyler sig för tyvärr så finns denna version också.

 9. För över 20 år sedan fanns det ett fik i Göteborg som slängde ut en mamma som ammade sitt barn. Det gav upphov till flera insändare om det här. Själv har jag ammat i offentliga miljöer, i bilar och på tåg. Inga som helst problem. Men som du säger, att börja vifta med tuttarna är inget man gör. Nej, diskret om det går och naturligtvis inte i ansiktet på manfolk om det går att undvika… Diskretion, hederssak!Men avskyr det gör jag inte och det där fiket i Göteborg gjorde helt fel tycker jag! Men så har jag jobbat där oxå så jag vet vilka idioter som ägde det och vilka idioter cheferna var där också! Tur att det inte finns kvar…

 10. Jag har ju fått barn lite senare i livet och jag har aldrig ens noterat att det skulle vara dåligt eller fel när en mor ammar sitt barn. Jag blir arg över annat istället-som när en gammal människa kommer på t-banan och ingen reser sig, eller när folk blir arga över småbarnsjoller på bussen.Jag funderar om flera här tycker att offentlig amning är fel-hur klarar ni då av kvinnoexponering överallt (det gör mig irriterad) som Hennes atänida underklädesreklam, och den där vi älskar rumpor reklamen…sen ska vi inte tala om tv och film där det verkligen slängs fram tuttar, lår och annat. DET om något borde ju få kvinnor att reagera-inte när en bebis äter sin lunch :).

  1. Jag stör mig inte på HM reklam, den visar deras kläder och de säljer både vanliga kläder och underkläder. Förstår inte varför så fort en kvinna är på bild så ska det ses som något negativt. Men när jag sitter på en restaurang och en kvinna drar fram ett läckande bröst som jag ser nja då är jag inte lika lätt övertalad.

 11. Jag blir lite…Naket bröst utan barn i offentligt rum = INTE OK! och görs bara i obskyra lokaler.Naket bröst med barn framför ätandes från dem i offentluigt rum = helt OK!Ett bröst är ett bröst är ett bröst. Hur kan nakenheten i ett bröst förändras bara för att någon äter från det? iTS STILL THERE FOR people 2 watch Sen skiter jag själv i det ganska mkt. Gör det som är bäst för barnet.

 12. Lite konstigt att nakenhet fortfarande är så himla tabu, samtidigt som folk ger detaljerade berättelser om sitt sexualliv på bloggarna…Ska man förbjuda djupa urringningar och push-up behåar också? De gör ju att man ser nästan lika mycket av brösten som man gör när någon ammar…Kanske dags att inse att problemet med nakenhet egentligen är fråga om en inskränkning i din egen hjärna, men det är ju alltid lättare att projicera problemet…

  1. Jag har inga som helst problem med nakenhet snarare tvärtom. Mem tro mig jag ser inte gärna på någons bröst om jag sitter på en restaurang där hela härligheten syns. Lite självrespekt kan man ha.

 13. Att amma är det naturlig.Desutom behöver man inte tacka sina brösten när man diar.För mig är det finnaste som finns att amma mitt barn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s