Är det annorlunda när en kille blir våldtagen?


Hörde idag på radion om en 14 årig kille som hade blivit våldtagen av en man på ett tåg. Han anmälde detta omedelbart till polisen som höll på att tappa spåret på förövaren. Sen såg denna 14 åring samma man nästa gång han åkte tåg och denna gång så åkte han dit.  Rakt av.

På något sätt så blir man något chockad när man hör om en kille som blir våldtagen, jag tror att det sker mer ofta en så medans tjejer våldtas dagligen. Men det jag funderar över är uppfostras killar annorlunda än tjejer. För denna pojke tvekade inte att anmäla medans många tjejer gör just det. Vissa sitter med detta inom sig i många år och går så långt att de får psykiska besvär. Vad är det som man lär pojkar så att de på en gång vet att detta är tvär fel och något som ska anmälas på en gång medans tjejer känner oftast skam och vågar inte berätta. Många tjejer åker hem och duschar bort alla bevis och sedan försöker glömma. Har man varit utsatt för ett övergrepp så vet man att detta glöms ALDRIG. Det finns alltid där i bakrgunden.

Men kan man ändra något så att tjejer lär sig tidigt att deras kropp är deras att ge till den person de vill och att ingen ska någonsin kunna tvinga till sig dem utan deras vilja?

5 thoughts on “Är det annorlunda när en kille blir våldtagen?

    1. Jepp det gör jag, vi vill ha båt och bo nära naturen. Vi jobbar i stan och då får man både och… dock saknar jag närheten till vännerna.

  1. Hej, jag ville bara berätta att jag har skrivit till den här pojken. Jag har också skrivit om honom på http://www.tjejaheddin.blogspot.comMvh Yvonne Domeij, författare till Trasdocka (Ordfront 2006)om min egen upplevelse av vad ett sexuellt övergrepp kan göra med ett barn. (En barnläkare tog mig utomlands och förgrep sig på mig när jag var hans patient.) Min bok finns i pocket nu.

  2. Vill bara lägga till: tyvärr är det nog ingen skillnad på pojkar och flickor när det gäller att anmäla. Pojkar verkar tvärtom skämmas och hålla tyst ännu mer än flickor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s