Varför många skiljer sig….


Måste bero i varje fall till 80% av fallen på pengar… Herre gud vad man ryker ihop särskillt om en spenderar medans den andra tjänar. Pengar måste vara roten till mycket ont i  världen. Jag och maken ska köpa hus.

Min man verkar tro att vi är rika som troll då han tittar på villor som börjar på 3 miljoner och uppåt.

Personligen vill jag göra mer än att bara betala räkningar och har sagt om vi kan hitta ett mindre hus (vilkett jag har hittat fler) för 2-2,5 milj slutpris då behöver vi inte göra avkall på en massa saker. Han vill köpa båt, vi ska köpa en andra bil och ha barn snart. Han vill resa långt och dyrt och för att ha råd med den levnadsstandarden så måste man ha en vardagsekonomi som är logisk. Men så enkelt är det inte.

Varje gång diskussionen kommer upp så blir vi osams, och då ska du inte se oss i en möbelbutik. Sist blev vi osams över en byrålåda. Min make vill köpa en svart byrålåda för 7500 kr….. Jag trodde jag skulle få psykbryt. VARFÖR ska man ha en jävla byrå för så mycket pengar. Den var inte ens snygg såg ut som något från ikea. Han sa men vi har ju presentkort på 2500 och då blir det bara 5000 kr… BARA 5000 kr jag såg svart och gick ut. Jag kontrade med att för 5000 kr får du alla möbler till babyn plus två byrålådor, en till oss också.

Han vägrar gå in till IKEA, säger att de har bara skit… Jag visste inte att vi sket pengar, hade jag vetat det hade jag shoppat klart mycket mer. Men nej här är man ekonomisk. Försöker spara lite och tänka after innan man bränner pengar.

Måste finnas rådgivning så man möts halvvägs annars blir dessa slitningar jobbiga i längden. Allt ska vara en kamp hela jävla tiden. Vi höll på att inte få med oss en soffa, hade inte min kusin varit på plats hade vi fortfarande suttit på golvet. Nu har man en soffa för 13 000 kr som ser ut som värsta skitmöbeln då katterna lämnar päls överallt. För dom pengarna hade jag fan fått ännu mer grejjer om jag hade fått välja.

Hur ska man hitta en balans? Måste finnas en metod som jag har missat helt.

4 thoughts on “Varför många skiljer sig….

    1. Vi har bra inkomster båda två, men vem vill lägga så stor del på hyran. Jag vill kunna spara pengar för sämre tiden och kunna resa. Vill inte bli en sådan som måste spara ett helt år för att ha råd att åka till Grekland.

  1. Trodde ni redan bodde i ett nytt hus?Håller med dig. varför skuldsätta sig så mycket att ni bara får arbeta för att betala av huset, när ni kan köpa ngt mindre, och ha gott om pengar över för att resa eller annat ni gillar.

    1. Vi hyr huset, ville inte köpa förrän vi var säkra på att vi skulle orka med ett hus samt att bo så långt från stan. Nu har vi gjort det ett tag och känner att det passar oss.Finns inget värre än att göra ett stort inköp och ångra sig sedan.Nej jag måste hålla nere på kostnaderna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s