Är det dumt att planera för långt fram innan man fått barn?


Många verkar tro att maken och jag är galna. Vi har bokat vår första familjesemester. 2 veckor till vackra Guadalope. Vi åker den 7:e januari hela familjen inkl knytet som vi inte vet om det är en tjej eller kille ännu.

Alla är chockade, kommentarerna haglar. Hur kan ni planera att resa med ett barn som ni inte fått ännu? Ni vet vet vad ni får för barn och gud ni har inte tänkt igenom detta.

Nej men vi har utgått från oss som personer och vilken typ av föräldrar vi vill bli. Jag har fler vänner som rest när deras barn varit 6 månader gamla och det har gått hur bra som helst.

Man ammar fortfarande så barnet löper inga div risker för matförgiftning mm och maten har man ju automatiskt med sig. Vi har valt en destination som funkar för små barn med en all inclusive. Dessutom märker vi att vi får en liten en som är sjuk hela tiden så kan man alltid avboka.

Varför gör folk livet så svårt för sig själva?

19 thoughts on “Är det dumt att planera för långt fram innan man fått barn?

 1. Ja men det har jag hört flera föräldrar en ni göra alltså planera semester innan barnet e fött. Aaaahhhh det kommer att gå bra. Ja som du säger maten till erat barn kommer du ju alltid att bära med dig.Kram

 2. Förlåt att jag skrattar så tårarna rinner, men jag kan inte låta bli, för jag fick höra ungefär samma saker fastän vi INTE planerat in en tvåveckors semesterresa!Allt jag framförde var att jag ville dela föräldraledigheten lika med min sambo och då fick jag höra att det skulle bli omöjligt för att bebisen a)blir otrygg om den inte får snutta tutte tills den fyller minst ett år och b)det vet man ju inte ifall bebisen blir hysterisk ifall jag försvinner ut utanför dörren och… så vidare…Jag tycker ni har gjort helt rätt. Det går ju alltid att avboka i allra värsta fall, men jag tror nog att ni kommer att komma iväg!

  1. Vi måste tänka att livet fortsätter även med barn annars kanske man blir en sådan som bara pratar bebisar och aldrig vågar göra något.

 3. kör du efter eget huvud, det kommer alltid funka bäst…reste första gången när yngsta var 8 veckor, tyckte livet lekte, tills vi insåg att även en nyfödd faktiskt behöver pass…..stress…..men tanten på skattemyndiheten sa att det var lugnt, bara vi satte ett namn på barnet, vilket vi inte direkt hade stressat med….:)… allt gick bra……för oss alla……

  1. Ah pass till bebisen den lilla detaljen glömmer många. Har en vännina som ska resa och jag sa, pass till bebisen kanske skulle vara bra och hon hade inte tänkt på det. Men det är mycket när man ska resa första gången med en liten.Det är väl start och landning som är jobbig oftast för dom små. Så jag lever på det och hoppet.

 4. erkänner, hade inte en tanke på det….:)men men….start och landning gick bra, var dock en kortare resa, ….. amma om du kan….så underlättar det för bäbisen….

 5. Har själv erfarenhet av att åka med barn i den åldern. Det är inget problem.Betydligt svårare är det att resa med barn i krypåldern. Det är näst intill vansinne, så passa på nu!*kram*

 6. Jag tycker det där låter skitbra. Man ska inte behöva stänga in sig bara för att man får barn. Planera och planera… bättre att leva lite mer i nuet än vad de flesta gör nuförtiden.Min morsa reste med mig när jag var så där liten och jag är helt normal (tsss!). Se bara till att få en barnvänlig plats på flyget!

  1. Ja det är viktigt, hörde att man får ingen sittplats för barn mellan 0-1 år….Ska jag bära bebisen i 10 timmar. Taskigt läge.

 7. Tycker att det är underbart att ni har resan att se fram emot! Bebisar är inte svåra att resa med (se upp med ont i örenen bara i flyget) men det var ett helv##e att åka med barn som var små men både kunde springa och klättra…..

 8. Tyvärr är det ju inte alla graviditeter som resulterar i barn. =/Tyvärr kan det vara värt att inte planera för mycket eftersom det kan skita sig. Det kan oxå bli andra komplikationer som medför att det inte går att genomföra resan, så boka åtminstone inte en resa utan avbokningsskydd.

  1. Nej det är sant men vi kommer att resa oavsett med eller utan bebis. Blir det inget så var det inte menat och bebisen är 6 månader då trots allt.Sen är jag en sådan som tänker positivt och planerar därefter, varför ska man tänka negativt och vi har inte fått indikationer på problem så här långt, nu är det 3 månader kvar. Mycket saker går inte som man har tänkt sig här i livet och så är det. Vad ska man göra åt det man kan inte sluta leva, man får helt enkelt planera om och justera lite här och lite där. Det blir ju bra till slut.

 9. Ett tips bara är att kolla upp det sociala på det ställe ni ska åka till. Om barnet blir sjukt där, vart ska ni ringa, vart ska ni åka och vad kostar det. Kolla med försäkringsbolag etc. Så att ni har all info klart IFALL nåt skulle hända. Förhoppningsvis gör det inte det, men OM det gör det så vill man inte sitta i sitsen att man inte vet vad man ska göra, vart man ska åka och vad som gäller.Trevlig resa!

  1. Tack för tipset, jag har privatvård via jobbet med försäkring både via Skandia och vårt amerikanska globala reseförsäkring sedan är det svensk personal på hotellet. Så vi får snabbt hjälp om någon blir sjuk. Vi har inte snålat på resmålet och valt ett hotell med bra standard också. Hade vi åkt själva hade man kört helt och hållet back packing men nu är det mycket som är ordnat och så.Hoppas jag inte har glömt något.

 10. Hej,Såg Din fundering angående att resa med små barn. Har själv 2 barn, nu 2 och 5 år och mitt råd är att antingen reser man innan barnet passerat 6 månader (och man fortarande ammar) eller så väntar man till barnet börjat gå. En råd vid långresa är att boka en “säng” till barnet på flyget. Underlättar betydligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s