Vad är livet?


Kan du svara ärligt på vad livet innebär för dig? Vad ger dig mening och gör det hela lite mer värdefullt.

Vi människor är otacksamma. Så enkelt är det, vi lever på lånad tid och vad gör vi, vi sover bort hälften, jobbar en stor del och lägger resten på halvdana satsningar. Ni vet att det jag säger är sant.

Sätt dig ner och se på ditt liv, och då menar jag titta noggrant på ditt liv. Hur ser det ut?

Pratade med min syster och detta fick jag fram när jag styckade hennes dygns 24 timmar.

8 timmar sova

9 timmar jobba inkl resan

5 timmar barnen (morgon och kväll inkl hämtning o lämning på dagis)

2 timmar träning ( med ett lag som hon inte gillar och lite egen tid

Jag blir deprimerad när jag ser detta och så här ser det ut för de flesta av oss. Förutom detta så lägger man mycket tid på att gnälla över sitt liv och allt man inte hinner med.

ÄR detta livet? Man får till max 2 timmar per dag och obs detta var en bra dag, ibland blir inte dom två timmarna av. Hur gör man för att maximera sitt liv och sig själv. Hur gör man för att få ut det mesta av den lånade tid man har på denna planet.

Vi räknar med att man lever i 80 år(om man har tur). Vad vill man se när man tittar tillbaka?

Det är ganska lätt att öka höjdpunkterna i livet, man kan börja med att se till att även leva på vardagarna. Inte spara allting till helgerna, inte alltid jobba över, inte ödsla tid på att vara arg på små sakar och mest av allt ÖPPNA ögonen och se vad som finns runt omkring.

Gårdagen har redan passerat, morgondagen kommer att komma ändå, IDAG är här och nu. Vad ska du göra med denna dag? Hur ska den bli mer fantastisk än gårdagen. Hur ska du ta vara på den och lyxa till den? Vi förtjänar det bästa genom hela livet, varje andetag och varje steg. Vi förtjänar att skratta dag ut och dag in, att njuta av det livet kastar år oss och inte gråta för många tårar.

Jag har hittat två låtar som jag lyssnar på varje morgon när jag är på väg till jobbet, dessa låtar gör att jag kan inandas en ny dag och se min omgivning. Jag menar titta omkring och få ett leende och välbehag över hela ansiktet.

Så jag ska dela dessa låtar med er och hoppas att de inger samma känsla av belåtenhet och entusiasm som de gör för mig.

1: Gabriellas låt

2: What a wonderfull world.

När solen skiner kan inte en dag bli annat än underbar, lev njut och var fantastiska.

Meningen med livet är rätt enkelt, du är här så länge du får till ljuset inom dig slocknar. Under tiden lågan är tänd ska du vårda och värdesätta denna låga, se till att få ut maximalt av din tid, ta till dig det positiva och lär av det negativa. Inse när saker inte går som du tänkt och släpp det så du kan gå vidare i livet, var inte bitter och ha inte agg, de som sårar dig och drar ner dig vill inte det bästa och ska inte vara i din värld och glöm inte bort att det är just DIN värld som du kan påverka.

 

 

11 thoughts on “Vad är livet?

  1. Lösningen är ; arbeta lite mindre, lev lite enklare och ha mer tid för det bästa i livet; barnen och goda vänner. Så har jag valt att leva, och det är faktiskt ganska skönt och trevligt.

    1. Ja jobbet bord stå längst ner på agendan men tyvärr utan pengar blir det jobbigt… Däremot så är tiden med familjen helt gratis och det är den värdefullaste tiden.

  2. sjukt bra inlägg tjejn, verkligen! gillar ditt sätt att täbka och analysera. även om du iböad tar det ett steg för långt när du proviserar så är det alltid lika kul att läsa om dina åsikter.dessutom tycker jag som komentar på ett par inlägg längre ner att ni gör bra som bokade resan. Barnet komemr ju och kommer finnas i ert liv för allitd. varför ska ni INTE planera redan nu?!kram

    1. Provocerar vet jag inte om jag gör men jag kanske tar saker på stort allvar ibland och jag är ju lite tempramentsfull av mig. Kan ibland bara slå på stora bongotrumman när något stör mig… Sen några dagar senare tänker jag det var väl inte så farligt egentligen….

  3. Meningen med livet varierar från en individ till en annan. Du vet att du gör rätt när du mår bra.Ibland kan man känna “jag har inget liv” därför att man oftast sitter hemma med sin fru och barn och bara är, men när man tänker efter är det faktiskt just där jag vill vara, där mår jag bra.Varför skall man alltid förknippa “livet” med fest, resor, kompisar, shoppingcenters o.s.v Jag tror inte på att jaga efter livet, om du är öppen kommer livet till dig.

    1. Vänner tycker jag är en viktig del av livet, en riktigt bra vän är värd sin vikt i guld och blir oftast en familjemedlem så jag måste nog vidhålla vänners vikt i ens liv… Men fest och shopping vet jag inte om de ger livet mer mening…. Mer waste än något annat. Trevliga stunder med de som betyder mest är viktigare tycker jag och då kan man ju göra det man anser vara viktigast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s