Arbetsförmedlingen = för evigt arbetslös


Helt ärligt, vad är det för mening med en myndighet som inte gör sitt jobb. Fler jag har pratat med säger att de inte får någon hjälp från arbetsförmedlingen. Oangagerad personal som inte längre brinner för sitt jobb.

De borde ha samma press på sig som rekryteringbolagen. De får inte betalt om de inte tillsätter de olika tjänsterna med absolut bästa kandidat. Får man ingen mat på bordet då börjar man banne mig jobba lite för det också.

Går man till någon som har en lön som tickar in där det kvittar så är det klart att personen ifråga inte kommer att engagera sig i dig och det du vill bli.

Kanske är det så att de som jobbar på arbetsförmedlingen borde gå på kurs hos rekryteringsbolagen för att lära sig hur man gör eller?

Tack o lov att man inte är arbetslös idag.

4 thoughts on “Arbetsförmedlingen = för evigt arbetslös

  1. Det kanske liger lite på den arbetssökande också att visa engagemang. Jag har mött en del arbetsgivare som är uppgivna på folk som går via AF som sitter lamt och inte säger ett knyst när man söker ett jobb. Folk borde lära sig att profilera sig, att sälja sig, ett marknadsföra sig att tala om vad man är bra på, etc.De på AF har bara sitt uppdrag av riksdagen att utföra.

    1. Sant men kan inte detta bero på det faktum att arbetsförmedlingen skickar människor som saknar kompetens till intervjuer för att fylla sin kvot. Det kollas inte om personen är kompetent eller om det är de vill jobba med och då är de ju omotiverade när de kommer till intervjun. Jag menar idag verkar det som att man ska ta vilkett jobb som helst bara för att. Inte konstigt att många blir deprimerade och går in i väggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s