Vad är ett barns liv värt?


Det är frågan, vad är det värt. Alla dessa barn som har dött i vårt land den senaste tiden, vad hade de gjort för skuld annat än att vara vid fel plats vid fel tillfälle. Det snackas mycket om att man ska skydda sina barn på det eller det viset men oavsett hur mycket vi försöker så kan vi inte skydda våra barn mer än om vi låser in dom våra hem. Är det ett liv?

Jag menar man växer upp med att man inte ska prata med främlingar eller ta emot godis mm. Idag får man lägga till spärr på datorer, kolla mobilerna för chatter mm. Trots alla dessa åtgärder så finns det ändå faror som vi inte kan skydda barnen ifrån.

Pedofiler, våldtäcksmän, psykopater mm finns överrallt i våra samhällen.

Dessa tar också sådanna jobb som lärare, präster, fritidledare mm som vi lämnar våra barn hos där vi tror att  de ska känna sig trygga.

Som om inte det vore nog så finns det sjuka människor bland vänner och bekanta samt i värsta fall föräldrarna.

Under min uppväxt råkade jag ut för så många insidenter. Då tänkte jag inte mer på det och sa inget till min mamma men nu när jag är äldre så blir jag mörkrädd.

Vi kom till Sverige 85 och fram tills jag flyttade från min gamla hemstad 98 så hade jag från 8 års ålder råkat ut för 25 incidenter med äldre män som försökte få med mig med hjälp av olika lockelser. 25 incidenter, är en för många. Då pratar vi bilar som stannat vid övergångställen, en gymnastik lärare som åkte dit då han efter varje lektion var tvungen att tillfredställa sig själv, en läkare som krävde att man skulle klä av sig helt för en ryggkontroll( tydligen så hade alla tjejer stora problem med ryggen han var obehaglig och vi alla anmälde) när han åkte dit kom det fram mycket annat, byggjobbare som försökta greppa mig i hissen och jag skrek så grannarna kom (svinet kom undan) jag har haft flåsare i luren, förföljd vid flera tillfällen mm listan är lika lång som obehaglig. Det värsta är att man glömmer aldrig en incident som man uppfattar som felaktig och obehaglig även om man som barn inte riktigt förstår vad som är på väg att hända.

Det är ett under att jag klarade mig. Ansvaret ligger med andra ord inte på att föräldrarna borde göra mer utan på att samhället gör för lite. Dessa saker sker sällan första gången för en förövare utan någon som har utsatt flera kvinnor för liknande händelser men klarat sig eller suttit inne så lite tid att de inte bryr sig om de åker in eller ej.

Människovärdet i vårt samhäller sjunker mer och mer. Vi börjar forma en mycket hårdare framtida generation. Barn utsätter varandra för våld i tidig ålder och föräldrars reaktion är att se alla som offer. Ingen sätter gränser, ingen ställer krav. Vuxna begår brott mot barn och när dessa stackars barn väl kommer fram och vågar berätta så tar vi inte hand om dom. Vi lyssnar mer på förövaren och låter barnet få ett ännu större trauma då de ser att samhället inte tar sitt ansvar. Tänk hatet som sätter sin rot i detta barn och vad konsekvenserna blir i framtiden?

Samhället måste börja ställa sig mer på offret sida och se till att förövarna får ta sitt ansvar. Vi ska ha noll tolerans mot all slags våld och överträdelser. Det är dags för våra barn att få tillbaka sin barndom som ska vara oskuldsfull och full av fanstastiska minnen. Vi ska uppmuntra ett positivt beteende och sluta hitta ursäkter för de som beter sig dåligt. Inga fler barn ska bli svikna och inga fler barn ska behöva dö allt för tidigt pga olyckliga omständigheter.

Samhället måste göra sitt absoluta yttersta plus lite till för att skydda de små för de kan inte skydda sig själva.

Detta blev en tung start på en vecka med sol och en dag som denna skickar jag mina tankar till alla föräldrar vars värld blev genast mycket mörkare pga samhället svikit dom när de låtit förövare komma undan sitt ansvar. Alla dessa myndigheter som snackar en massa skit när det väl kommer fram att så länge de får in sin lön så lägger de inte mer energi än nödvändigt för de som de är ansvariga för. Trots anmälningar mm så får dessa människor behålla sina jobb med halvdana varningar som har en tendens att försvinna när media tappar intresset.

5 thoughts on “Vad är ett barns liv värt?

  1. Det finns inget mer värt än ett liv!Om man bara kunde sluta skydda dem som gör detta.. Lagarna här i Sverige är lite väl för milda, tycker jag..Man dödar någon sen sitter man inne några år, sen är man uta på gatan och promenerar bland barn igen….eller det där, mördaren som kom in på läkarlinjen? Nästan roligt…

    1. Skapar man ett samhälle som ser förövare som offer så blir detta resultatet. Man får inte bara en andra chans utan flera gång på gång. När tar dessa chanser slut? När öppnar man ögonen och inser att vissa är utom räddning och att man ska skydda samhället från dessa människor?

    1. Ja det är bara att läsa på bloggen. Många skriver av sig sin frustration och ilska men bli automatiskt påhoppade av alla moralmänniskor som pekar finger och säger FYYY så där kan man inte tänka. Om detta var första gången kan även jag vilja ge människan en chans. Men han har nu tagit två liv vad vi kan utläsa men mer verka komma. Hur många liv är NOG, jag tycker ett ska räcka mer än väl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s