Mina baby namn…


Det här med namn till ett barn är inte det lättaste, och saken är den att det blir svårare när man inte vet om det en en tjej eller kille som ska komma ut. Ändå måste man tänka långsiktigt på denna lilla människa som ska bära med sig detta namn genom livet.

Men jag har några namn i åtanke och denna lista kommer nog att ändras flera gånger under tiden

Om vi får en son:

Oliver, Richard, Noah, Alexander och Joshua

Blir det en liten dotter

Alva. Naomi, Olivia, Cornelia och Leonora….

Inte lätt det här.

Just nu ser det ut som vi har samma favorit om det är en tjej men killnamnet var klart mycket svårare.

Får se vad man får och vad det är för namn som poppar upp när den anlänt.

 

15 thoughts on “Mina baby namn…

 1. Åh, men va roligt ändå, att försöka lista ut namn på sin bäbis.. Min son fick tre namn, han heter Eddie Carl Dikembe, men om jag nån gång skulle få ett till barn skulle jag vilja döpa han till Ulath..

  1. Ulath? Vart kommer det namnet ifrån. Grymt ovanligt. Ja visst är det kul men man vill ha ett namn som rullar på tungan ihop med efternamnet liksom och vårt efternamn är rätt långt så då får vi inte ha ett för långt förnamn.

  1. Ja vad tror du att du har där inne? Kan det vara en mini Marcus?Vi vet inte könet ännu och kunde inte utläsa det från ultraljudet heller. Men jag tror att det är en tjej. Mycket kvinnor i min familj och för många kompisar har fått pojkar så fler tjejer skulle inte skada.

 2. Ulath kommer från en bok av David Eddings.. Hmm, nej, med ett långt efternamn så kan det ju vara bra med ett lite kortare namn… Fast Noah är ju superfint..Alva också..

  1. Ok, väldigt ovanligt. Noah gillar jag jättemycket och Alva men babisens farmor hade dåliga minnen till namnet Alva fick jag just höra så det fick vi minsann inte ta. Hahaha

 3. Nu vet jag inte vad du heter i efternamn. Men när jag kollade upp namn på vad mina barn skulle heta så tänkte jag att det måste passa in med efternamnet. Du har valt väldigt fina namn. Vad säger din man då?

  1. Han är villrådig. Men vi har ett namn som vi både är grymt överrens om men eftersom jag har vänner som läser min blogg så ska jag spara på namnet ett tag till.

 4. Gå in på svenskanamn.seDär finns lite om vad namnet betyder o så..Min son heter Samuelflickan heter MirjamBåda är namn från bibeln,fast det blev ganska omedvetet,men nu är jag stolt över namnvalet..

  1. Coolt har både en Samuel och en Mirjam i släkten. Går man igenom våra namn så är det mycket från bibeln. Kanske därför Noah lockar så mycket. Tycker om gamla namn.

 5. jag har alltid trott att vi ska få en pojke först. Men nu har jag drömt tre ggr att det är en flicka… så nu velar jag lite! vi vill inte veta vad det är innan utan det får bli en överraskning. Vi har också pratat lite om namn, vi har två pojknamn och nåra flicknamn än så länge. Jag gillar ganska korta namn!

  1. hahaha coolt. Vi trodde att det var en tjej men så drömmer jag hela tiden att jag får en son och det är verkligen stor vikt på att det är en son så nu vet jag inte längre.

 6. Och min och R’s namn är när vi väl skaffar barn..Kille :Alexander,Oliver,Nicholas,Noel,Filip Tjej: Vanessa,Emma,Nicole,OliviaSå några namn har vi lika där ;)Du är jättefin på bilderna med magen!

  1. Nicholas är väldigt fint… Filip har vi bland vänner och jag känner en Noel. Hm svårt det där.Men tro mig ni kommer ändra er tusen gånger när det är dags.Som tur är så har jag inte svällt allt för mycket. Bara yr ibland och snurrig. Men ack den som klagar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s