Vad ska man göra med stökiga ungdomar?


Denna helg är tunnebana och busstrafiken avstängd i Rinkeby. BRA men inte tillräckligt. Detta är en kortsiktig lösning som förmodlingen får mer konsekvenser för de som sköter sig än de som inte gör det. Det är något som inte görs och jag personligen tror att ungdomarna gillar den effekt deras handlande får.

Därför tror jag stenhårt på bestraffning av vårdnadshavare när ens ungdomar löper amok. De måste ta ansvar för sina barn, inte bara få information utan konsekvenser. Många av dessa ungar är livrädda för sina föräldrar men har noll respekt för samhället. Dags för dom att inse att föräldrar och samhället är på samma nivå och att om de inte sköter sig så blir hela familjen drabbad. Om inte dessa ungdomar lär sig nu så kommer vi få klart större problem längre fram. Idag springer de omkring med tillhyggen och hotar personal och andra resenärer med vilka rättigheter undrar jag?

På samma sätt som man ska utvisa brottslingar så måste det finnas risker för utvisning om man ser en framtida brottslig. Någon som inte respekterar de normer vi har och vill ha gatans lagar där man slåss och vandaliserar. Om inte föräldrar tar ansvar och tillrättavisar sina barn så måste det finnas påföljder. Något måste ändras i vårt samhälle, folk ska inte utsättas för hot och våld när de åker till jobbet och sådant är fallet just nu.

Man kan inte bli annat än besviken och grymt förbannad men frågan är på vem?

2 thoughts on “Vad ska man göra med stökiga ungdomar?

  1. Jag håller med dig!Nu har jag ju svårt att bli utvisad men jag som förälder har ju ett ansvar för att mitt barn sköter sig. Låt oss ponera att han i högstadiet börjar mobba någon. Jag skulle ju följa med ungen till skolan och förklara att jag kommer vara med honom tills han kan bete sig bland folk. Vilken tonåring skulle vilja ha med sig mamma på skolan? Förstår mig inte på föräldrar längre.

    1. Ja det måste ändå vara bästa hotet. Att man ska hänga med som ett plåster till skolan, måste ha större effekt än att de inte få se på tv en vecka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s