Statliga företag borde inte existera


Helt ärligt man kan inte annat än bli less.

Här är två incidenter från igår som fick mig att bli ännu mer anti.

Svenska kassa service.

Jag menar vad finns dom för? De har noll service känsla och helt omotiverade på deras jobb. Jag hade betalat en räkning för mycket och fick en utbetalning som jag tänkte att jag skulle hämta ut på gammalt hederligt vis. Jag kliver in på Svensk kassa service där det inte finns en kotte men får fint vänta då personalen bakom disk ger mig en besvärad blick och fortsätter att prata med varandra. Ja ja tänker jag jag har inte bara 60 min lunch jag kan vänta. Sen blir jag framtryckt av en man som bemöter mitt leende med en suck. Han informerar mig om att det kostar 35 kr att ta ut en utbetalning hos dom. Jaha tänker jag det var det värsta. Ja men när han är klar och ska ge mig pengarna så avslutar han vårt möte med, nästa gång kan du ta ut pengarna på pressbyrån (dvs mittemot) eller på banken, där tar de bara 10 kr.

Hm detta kunde han inte säga på en gång.

 

Situation två. Jag hade ett möte med arbetsförmedlingens “företags tjänst”. De måste få in sin kvot av att de faktiskt har besökt företag så hursomhelst så lät jag dom komma och presentera den nya arbetsförmedlingen som om något har blivit ännu sämre än innan. Till oss kom en äldre sur dam och hon skulle ta reda på mer om vilka vi var och sedan berätta hur vi kan använda oss av dom vid nyrekryteringar. Den information som fastnade var,

1. om du är arbetslös så får du göra en profil på deras sida och sedan göra allting själv.

2. Om du söker personal får du gå in på deras sida och göra allting själv.

3 Det finns en helvetes massa bidrag för de som varit borta från marknaden länge och subventioner. Du kan få bidrag lika länge som en person varit borta från marknaden.

4 De tjänar inga pengar på att rekrytera så därför går allt via nätet så att de ska slippa göra för mycket. Jag menar det är för tidskrävande att matcha folk.

Min ståndpunkt… Lägg ner verksamheten för detta ska inte mina skattepengar gå till. Jag lägger hellre mer pengar på vården. Inte konstigt att många fastnar i en ond cirkel utan jobb och motivation när det ställe som ska hjälpa dom inte vill bli besvärade…..

 

10 thoughts on “Statliga företag borde inte existera

 1. Fick tillbaka pengar av el-bolaget eftersom jag betalat för mycket på el-räkningen.En halv dag tog det innan jag hittade ett Kassaservice kontor.Sura gamla kärringar i kassan som blir ännu surare för att man kommer dit och “stör”.Håller med dig, lägg ner skiten!

 2. Kassaservice skall läggas ner och några få kontor skall bli Nordea.Arbetsförmedlingen börjar alltmer bli en anslagstavla har jag märkt, men bra att de har samlat alla länkar till olika jobbsajter som finns. Men jag är besviken på att det saknas en bra länk- och söksida till utbildningar.

  1. Istället för att de ska se rekryteringsbolagen som en konkurrent som tvingar dom att bli bättre så tänker dom. Skönt nu slipper vi jobba.

 3. 1) Så vitt jag vet ska Svensk Kassaservice läggas ner. 2) AF SKA matcha de arbetssökande. Det finns det direktiv på. Så gör de inte det är det tjänstefel.3) Be att få inbetalt direkt på ett konto.

  1. AF ska matcha men de säger att det är något som inte görs längre. Visst de kan ibland se om någon passar in men inget de specificerar sig på. Det finns ju så många andra som är bättre på det på marknaden sedan anser de att det är bättre om företaget letar själva. Jag blir så förbannad för vi betalar en massa pengar för dom, dessutom så går alla sjuka och lång tids arbetslösa dit och nu förstår man att de inte får hjälp.

 4. Kanske är personalen sura för att företagen håller på att avskaffas eller privatiseras? Kassaservice läggs ner till hösten (läs mer här http://www.svenskkass… AF får ju gigantisk kritik från alla håll och får konkurrens av privata alternativ…Bara en tanke…

  1. Saken är om de gjorde sitt jobb så skulle företagen vara kvar. När det är statligt så verkar ambitionen ryka om man blir en stämpel klocka som jobbar sina timmar, tar sina fika raster och sedan går hem. Var är den där ambitionen och drivet?Privata bolag har ju mer av den varan och människor som jobbar för att de brinner för det de gör och inte bara ska ha en inkomst.Svensk kassaservice kan gott stängas ner de gör ju ingen nytta längre

  1. Nja det kan jag inte svära 100 på. Är de inte en del av posten som skulle börja jobba mer som banken med bara kontanta ärrenden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s