Lär känna dina grannar


Det är bra för miljön.

Helt ärligt så är vi inte så värst öppna i detta land. Man kan bo på en plats jättelänge utan att känna sin granne. Särskillt när man bor i lägenhet så är det sällan man vet vem som bor i dörren bredvid. Jag har alltid ringt på hos mina grannar och presenterat mig så att de har vetat vem som bor i min lägenhet det är så man ska göra tycker jag. Man får ett ansikte och man känner en viss trygghet. plus att man märker direkt om något inte står rätt till.

Men en annan sak som kan vara bra  detta med samåkning vi skulle kunna minimera köerna om folk samåkte med varandra mer. Hur många bilar är det inte på vägarna där det bara sitter en person i bilen. Med tanke på dessa köer så verkar det vara många som är på väg åt samma håll. Varför inte samsas och åka tillsammans till jobbet…. Nej för att vi är ego och bekväma samt att man vill ju inte vara till besvär… Jag tycker att det är värt det, skulle inte störa mig om vi hade två till i bilen som åkte med oss hem.

En tanke bara sådär denna regniga dag.

7 thoughts on “Lär känna dina grannar

  1. Jag håller med dej där :)Det finns en stor trygghet i att veta hur ens grannar ser ut osv…Hur de än är så bor man ju i samma hus.Samma sak är det när man har barn och dom är med i någon idrott – nästan alla skjutsar sina barn i egna bilar istället för att samåka TROTS att man bor i samma område.. Dumt!

    1. Ja man utgår ifrån sig själv och vad som är bekvämt. Tänker inte att om jag kör denna gång så kan någon annan köra nästa gång.

  2. Kul tanke.Där jag bor är 4 boys som arbetar i samma industriområde ca. 3 mil från där vi bor. Har frågat samtliga om ev. samåkning men ingen vill. För de flesta är det lunchen som styr dvs de vill ha friheten att kunna ta bilen och köpa lunch…???

  3. Håller med dig, det är trevligt att känna sina grannar. Jag burkar också presentera mig och hälsa på alla och småprata lite.Men en granne ångrar jag att jag pratat så mycket med, men det kund jag ju inte veta från början..du kan läsa varför här:http://blogg.aftonbla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s