Papperslösas rättigheter……


I aftonbladet idag står det åter igen om en familj som trots utvisning bor kvar i Sverige och som nu talar ut i media för att de inte får vård.

Jag måste säga att kalla mig kall och hjärtlös men jag blir så himla less när jag läser kommentar som att Sverige är inte ett humant land, vi tar inte hand om all mm mm. Listan är lång över syndabocken Sverige som inte rädder hela världen.

Folk glömmer bort att å andra sidan har vi sjukvårdspersonal som är lågavlönade, en halvt dåligt fungerande äldrevård som behöver mer pengar.

Helt ärligt om man åker utomlands och blir sjuk så får man betala för sig, men ingen reagerar eller kallar det inhumant. Istället ser man det som en självklarhet.

Varför ska mina skattepengar gå till personer som bor här olagligt? Jag menar de människor som tar sig till detta land har ju betalat för att komma hit och det betyder väl ändå att de har haft ekonomiska medel. Blanda inte ihop dom två, det är inte de fattigaste som ni ser som flyktingar för det kostar en förmögenhet att ta sig ut ur ett land i krig tro mig den resan har jag gjort. Man får mer hjälp som flykting i detta land än i många andra länder. Visst finns det fallgropar lite här och där men Sverige är ett bra land.

Det kommer in många flyktingar men journalisterna letar alltid efter de få procent som inte har haft en story som håller och skriver för att väcka sympati hos allmänheten och jag är så less på det. Ska vi inte ta hand om de utlänningar som redan är här först, det är så många som bor här men som inte befinner sig här mentalt, satsa pengar på att de ska ta sig in i samhället och känna sig som fullvärdiga medborgare? Är inte det bättre spenderade pengar som dessutom får samhället att växa?

Jag tror på det som en lösning än att låta oss som sliter varje dag, betala skatt och ändå drappas av höga tandläkar kostnader och läkarkostnader då man mer eller mindre behöver ett privatvårds kort för att ha rätt till läkarvård idag. Men de som inte har rätten att vara här ska däremot få fri läkarvård… Detta resulterar ju bara i ett hat mot invandrare för det blir ju enormt orättvist för de som har jobbat hela sina liv men får dra ut sina tänder för de saknar ekonomiska medel. Jag menar en undersökning hos tandläkaren i Stockholm går loss på 650-1300 kr

Nej kalla mig kall men jag anser inte att papperslösa ska få fri läkarvård utan de får helt enkelt betala på samma sätt som vi får betala när vi reser utomlands om vi saknar globalförsäkring. Det är rättvisa.

2 thoughts on “Papperslösas rättigheter……

    1. Verkar bara vara du och jag som håller på detta för mer och mer står samhället och ser på. Sedan när vi har lagt alla våra pengar på att hjälpa alla andra kommer våra gamla som ha jobbat häcken av sig hela sina liv att leva på micromat. Var är rättvisan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s