Varför är ni bittra?


Kan någon svara mig detta. Läste i DI en artikel som handlar om det faktum att många lägger mycket pengar på sina bröllop idag jämfört med tidigare och att nya trender kommer nu som inte var med innan.

Sedan läser man kommentarerna som ligger under artikeln om att folk som lägger pengar är ytliga och att de säkert kommer ändå att skilja sig snart för de lägger inte tid på sina relationer… URSÄKTA. Jantelagen kliver in direkt.

Då blir min fråga varför är så många bittra i detta vackra land. Varför kan man inte vara glad för andra eller se något positivt i någons handlande. Jag fattar inte detta. Man blir avundsjuk och ser svart så fort det handlar om pengar. Man är snabb med att kalla någon slösaktig och ytlig så fort någon säger att de gärna lägger pengar på något som vissa kan klassa som lyx. Man skulle vilja hänga de som har x antal kroner mer än en i lön om man fick chansen och det spys galla hit och dit för att det är så synd om den och den och varför ska den ha råd. ORKA.

Hur ska ett land utvecklas om man hela tiden försöker dra sig bakåt, många tar inte tag i sin situation men väljer att klaga på de som kämpar för att de anser att de får mer än en. Jag menar de som tjänar mycket pengar (inte alla men de flesta) har inte vaknat en dag och sitter på en hög post. Många har satsat på hårda studier, de har gett avkall på ett privatliv och har gett mer än 200 % för att uppnå en viss levnadsstandard och när de sedan kommer dit så ska de minsan få veta att detta är fult och något man ska må dåligt över…

Jag tror att många som är där hemma och är bittra över sin situation borde ställa sig frågan ” Hur har jag försökt påverka min egen situation för att uppnå mina mål, har jag verkligen provat alla vägar”

Nej skäms på er alla jantelagare som inte kan finna det i er att vara glada för era medmänniskor.

2 thoughts on “Varför är ni bittra?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s