Sex + graviditet = omöjligt eller?


Jag har pratat med de runt omkring mig som fick barn för inte så länge sen och många kan inte riktigt förstå mig.

Men jag har ett dilemma, jag lider av kraftigt dåligt samvete då min spärr för sexet just nu är mer mentalt än något annat.

Jag tycker att jag har jordens sexigaste man men jag kan inte få till det. Vi har gått från ett väldigt aktivt sexliv till inget alls. Man blir ju helt knäpp och något svartsjuk mot sin omgivning. Varje gång han ens försöker så slår jag ifrån direkt. Tanken på att bli smekt på magen under sexet gör mig helt äcklad. Jag känner mig inte sexig överhuvudtaget och fattar inte vad fan han tänder på egentligen. Börjar få konstiga tankar och tycker att hela grejjen är värsta peddo varningen om vi har sex nu när bebisen är så stor. När vi väl får till det (för tro mig det händer) så är det fantastiskt men slutar alltid i kraftiga värkar och då mår jag ännu sämre som att bebisen straffar mig för att jag är så syndig (kan du förstå att jag ens använder ordet syndig vad fan är detta 1800-talet eller)

Shit och jag försöker och försöker. Vill hålla någon nivå av sexliv för jag tror att det blir klart svårare att hitta tillbaka till gnistan om man bara skitet i det helt och hållet. Hur ska jag slå bort dessa tankar, beter mig som att min kropp tillhör mitt barn och inte mig. J säger att i hans ögon har jag aldrig varit vackrare och att han finner mig extremt attraktiv just nu och då får jag prestations ångest. Kanske inte den reaktion han letar efter. Vi har bara varit ett par i 2,5 år och är ju fortfarande extremt nykära. Passionen har aldrig varit starkare och min värsta mardröm skulle vara om jag blev en sådan bomullsmorsa som går omkring med spyor på kläderna och skiter i hur hon ser ut samt bara är en mamma liksom.

Kollade runt på nätet och det här med sex när man är gravid verkar inte vara något man gärna tar upp annat än att man kan få ökad eller minskad lust samt att man bör hålla igång för att underlivet ska orka med förlossningen lättare.

Någon som har tips på hur jag ska ta mig ur detta ekorrhjul innan jag driver mig själv till vanvett…..

14 thoughts on “Sex + graviditet = omöjligt eller?

 1. OJ! Det var inte lätt… precis som du säger så står det inte så mycket om det här när man letar efter info, det verkar vara antingen eller.När det gäller mig själv, vet jag bara att jag har haft mer lust till sex när jag har varit gravid än när jag inte är det. Det har väl med den ökade blodmängden att göra…Kanske din man kan låta bli att smeka dig över magen just… om det är det som kanske stör dig, han kan ägna sig mer åt andra delar.Vet inte om du har hört det sägas men man brukar säga att varje orgasm kvinnan får under graviditeten är som massage för barnet, eftersom livmodern då drar ihop sig och liksom kramar barnet. Det är ju absolut inte farligt för barnet…Du får lita på din man när han säger att du är sexig och vacker även med babymagen! Vet att det kan kännas lite avigt, kroppen är sig inte lik, man känner inte igen sig osv.Hoppas att det löser sig!Kram

  1. Ja det där med orgasmen hade jag inte hört så massagen leder ju då till värkar. Men det kan jag fatta. Verkar väldigt tabu belagt att prata sex när man är havande liksom. Sen är det svårt att undvika magen när den är överallt.

 2. Vissa har det så. Vissa får extremt ökad sexlust och andra tappar lusten totalt. Jag tror inte det finns så mycket att göra åt det, det kommer med all sannolikhet tillbaka efter det att babyn är född.Det är hormoner som ställer till det och känns det fel så känns det fel, vill man inte så vill man inte. Jag hade ingen lust alls under mina graviditeter medan en kompis till mig ville hela tiden med sin man, väckte honom vid 3, 4 på nätterna nästan varje natt. Det är så olika. Du behöver inte bli en bomulls- och spymamma bara för att du inte har lust nu. 🙂 Det kommer tillbaka, inte så långt kvar nu.

  1. Saken är den att man har läst om de som har väntat 12 mån innan de har börjat ha sex igen… Helt ärligt att kunna gå ett helt år utan sex är för mig en stor gåta och jag skulle ha svårt att tro att min man hade klarat sig helt och hållet utan att stoppa handen i kakburken. Vet inte om det var tvärtom om jag hade klarat det.. HM hemsk tanke

 3. Men 12 månader är nog ovanligt länge. Ta inte ut det i förskott åtminstone. :)Jag var helt asexuell under graviditeten, men det tog bara ihopläkningen efteråt så var jag tillbaka till mitt gamla jag efteråt, efter någon månad. 12 månader är nog extremt…

  1. Skönt att det finns hopp för min man. Vi är inte tillräckligt gamla för att lägga ner sexet ännu.

 4. Men vet du, mitt bästa tips är att inte ha sex om du inte är sugen.. det om något sätter tillslut konstiga spärrar och osköna minnen i skallen på en som man inte vet när de försvinner.. vänta du tills du har lust igen, nu är det ju bara några veckor kvar innan bebisen kommer,, låt dig få känna som du vill.. är övertygad om att maken motvilligt förstår dig! :)kram

  1. Du har rätt, jag får bara prestations ångest hela tiden. Detta är vårt första år som gifta och jag vill inte att resultatet ska vara ett dött sexliv redan… Men jag får komma ihåg att det är hormoner och en bebis i magen som är priset och då får sexet helt enkelt vänta.

 5. Jag hade enorm sexlust först, sen blev det som för dig, förknippat med sammandragningar.Efter förlossningen som slutade i akut snitt, blev jag oerhört sugen. Så när vi kom hem från BB hade vi sex, ca 7 dagar efter själva förlossningen. Väldigt mjukt och försiktigt och efter det har lusten aldrig riktigt försvunnit. Självklart var man ju trött ibland när man ammade och så. Men jag tror att man ska slappna av och följa sin instinkt.

  1. Ja och efter detta inlägg har jag kommit på en annan lösning. Man kan ha det grymt mysigt utan att ha själva penetreringen som är problemet… Min stackars man har precis inlett jordens längsta förspel men han gnäller inte för han vet ju varför jag är där jag är och att det beror på något som vi båda har skapat och inget annat. Då är det lättare hoppas jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s