Shit jag är inte beredd på att bli mamma…….


Slog mig nu när jag har läst bland mina favvo mammor att jag nog ligger lite efter inför min lilla bebis som är beräknad den 7 juli… Inte lång tid kvar men om jag ser på vad jag har så ligger jag efter ganska rejält.

Följande saker finns i hemmet idag:

Inköpt

Liggvagn á la lyx (och ja jag är lika förälskad i den och längtar efter att rulla ut med den å gatan)

Lammfäll i vagnen för temperaturen (kom med en madrass i så jag ska inte behöva mer)

2 st filtar en tunnare och en i fleece om det blir kallt

1 st baby handduk

6 st spy handdukar att hänga över axeln

6 st bodys med korta ben

6 st par strumpor

1st pyjamas (inser att jag kanske borde köpa en till)

Fått ärva

Baby korg (där ska jag göra om inredningen

Bröst pump (behöver bara köpa nya flaskor)

Kläder för de första 3 månaderna dock mycket tjej grejjer så jag hoppas nu på en flicka.

Paket med blöjor för nyfödde, mjölk skydd, haklappar.

Hyrt

Idag har tecknat gravid försäkring samt hyrt bilbarnstol med ett abonnemang på 48 månader. Totalkostnad 3600 kr. Tur att det var den stolserien vi ändå tänkte köpa och räknar man på det så sparar vi över 5000 kr genom att hyra.

Men jag ser att skötbord behövs här….

Inväntar mer ärvegods innan det är dags att shoppa loss för som det är nu så saknar jag mycket.

 

12 thoughts on “Shit jag är inte beredd på att bli mamma…….

 1. Skötbord är inte livsnödvändigt, det går lika bra att lägga bebisen på en handduk på soffan, bordet, sängen, golvet eller vart man nu tycker är lämpligt.Lycka till med bebin!

 2. Säger som Sweet Annie, ett vänpar till oss har varsitt barn sedan innan, när deras gemensamma bebis kom så struntade de i skötbord helt och hållet och lilltösen växer och frodas och får blöjorna bytta ändå! 😉

 3. Visst är det spännande!! Hoppas det går bra i dag!! Ett litet tips är att inte glömma dig själv nu i veckorna. Jag som också är av afrikanskt urprung skjöt upp att fixa mitt hår hela tiden (trodde det var “långt” kvar) min bebbe hade bråtom ut o där var jag med en jobbig afro och ingen riktig tid efter förlossning att ta itu med det!

  1. Fröken ytligheten själv har ju såklart redan tänkt på det och satt in nya flätor med ett lockigt svall som ska hålla sig i två månader till. Sen är naglarna fixade och fötterna klara. Vill inte se ut som fan när jag möter den lilla för första gången. Very importan hahahahaha.Ett bra tips faktiskt för många glömmer nog bort just sig själva under den här tiden. Jag har dessutom fått en jättefin morgonrock från sturebadet att gå omkring i.

 4. Säger samma sak om skötbord. Det kändes väldigt viktigt till första barnet, men sedan gick det sönder innan andra barnet och då körde vi bara ett skötbordsunderlägg som vi slängde upp på sängen, soffan, golvet, var som. Fungerade minst lika bra plus att man blev mer flexibel och slapp ha en stor möbel som tog plats.

  1. Ja det viktigaste är att jag har vagn och bilbarnstol. Resten får lösa sig med tiden. Antar att man är smartast om man inväntar och ser vilka behov som dyker upp.

 5. Det låter som om du är bra förebredd. :)Det brukar sluta med att man köper en väldans massa saker man aldrig kommer att använda och en massa saker man inte behöver.För min egen del har skötbordet varit totalt onödigt. Det har varit betydligt enklare att byta där jag är. Soffan och sängen och golvet är mycket smidigare.Annat onödigt jag köpt till varenda unge är en slag från badbaljan så det inte skvätter när man tömmer ut vattnet. Snacka om onödigt! Termometer till vattnet har varit onödigt, man känner ändå om det är lagom varmt. Babymonitor har varit totalt onödigt och vi har inte använt den en enda gång. När man har småbarn hör man dem gråta även om man ligger i koma. Speciellt när det är första barnet.Jag säger som Afrikanskan. Det är smartast att köpa vartefter man behöver.

  1. Tror också det är helt rätt. Man kan inte köpa på sig bara för att. Blir jobbigt i längden och dyrt.

 6. Vagnen, skötbordet och dessa prylar är inte de nödvändigaste eftersom sittvagn/kombivagn är den viktigaste då man använder denna väldigt länge…en helt enkel vanlig liggvagn har man inte särskilt länge och byter oftast ut den emot sittvagnen som är smidigare så fort barnet kan sitta…vi använde tvättmaskinen(i badrummet)som skötbord till min dotter och hade bara ett uppblåsbart underlag ovanpå så hon inte trillade av…maskinen är faktiskt precis lagom hög för ryggen och om det hamnat kladd på kläderna..slängs det in i maskinen på direkten 🙂 tjingelings.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s