Man kan om man vill… (Bild)


Jag har inte införskaffat själlsängen ännu och tänkte faktiskt vänta lite med den. Istället har jag lånat denna vackra korg av min syster som hon hade sin första bebis i när hon föddes. Nu ska jag bara bygga ben med hjul på sen är det bara att rulla runt den i huset.

Häromdagen kom jag hem lite tidigare, jag tog en tur förbi panduro och köpte skum, spets, nålar och emplem som man kan stryka på. Jag hade bestämt mig för att göra sängkläder till denna korg. Från början hade jag ett annat lakan i åtanke men min kära make hade det på jobbet så jag fick snabbt tänka om. Väl hemma hittade jag detta påslakan som är ett av mina skönaste. Vet inte vad tyget kallas när det är sådär bubbligt så det håller sig alltid luftigt sedan hade jag bestämt mig för ett könsneutralt set. Så två st påslakan blev det, ett hel grått och så detta mer inarbetade som J tycker blev helt bedårande. Till detta sydde jag ett sommartäcke och en kudde till bebben.

Jag måster erkänna att jag är grymt nöjd med min korg och mina lakan. Blev mycket snyggare än jag hade tänkt mig och funkar för både pojke och flicka. Vägrade välja mellan grönt, blått , rosa eller brunt. Verkar vara de enda alternativ marknaden erbjuder och då får man helt enkelt sy upp det själv. 2,5 timmar senare så har man ett helt kit för en kostnad av ett gammalt vitt lakan, ett gammalt påslakan, 1 meter skum, ett emblem och 2 meter spets. Kostnad 140 kr och då får du, två baby påslakan, ett sommar täcke, en kudde, 4 st underlakan och ett överdrag till skyddet i korgen. Billigare är svårt att få.

15 thoughts on “Man kan om man vill… (Bild)

  1. Vad häftigt, min mans mor erbjöd oss spjälsängen han sov i. Men kom för mycket restriktioner så jag tänkte att det fick vara.

  1. Ja då får man precis som man vill ha det. Jag har letat efter neutrala sängkläder utan att det märks att man inte visste könet innan.

 1. En sån korg har mina också sovit i… De stora sov i samma korg som jag hade när jag var liten baby. Och de små sov i en korg som jag köpte i en secondhänd affär, men den hade redan ett stativ med hjul så jag behövde inte göra något…det är konstigt… när jag köpte korgen så hade jag på natten drömt att jag gick till secondhand affären för att titta efter en korg… i drömmen fanns bara korgen… men när jag kom dit på riktigt så stod den där med stativ och allt och väntade på mig när jag kom innanför dörren. Din korg ser jättefin ut! Bra jobbat… visst är det kul att förbereda?

  1. Ibland är det härligt när verkligheten överträffar drömmen. Ja ett stativ hade inte varit helt fel men jag tror inte att det är en babykorg egentligen. Men vem vet jag kanske snubblar över ett stativ som passar perfekt.

  1. Vagga har jag övervägt och inte släppt helt ännu. Det är bara det att de vaggor jag har sett på blocket har sett mer ut som kistor. För läskigt för mig, tror att man tar till sig en vagga lättare om det finns en historia till den.

 2. Gud vill också vara så där händig. Kommer på saker som jag ska göra, börjar och sen inser jag att det inte alls blir som jag vill utan bara snett och vint så då går jag till närmsta affär och köper istället

  1. Snett eller ej så är det en speciell känsla att ha gjort det själv. Min täcke fick en annan storlek än vad jag hade tänkt, först skulle det vara som ikea så jag kunde komplettera med deras sängkläder men det sket sig. Jag är inte ledsen för det. Ska sy ett par påslakan till så det blir nog bra till slut. Konten är att inte ge upp

  1. Tack, sänghimmel ja det skulle vara bra till denna korg. Men då måste jag hitta ett stativ också… Mycket arbete helt plötsligt. Ska måla en tavla istället.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s