Uppdatering ang maken och exet


Många skrev en del kommentarer ang min makes ex och deras kommunikation samt min hantering av detta.

Jag skrev ju som sagt till tjejen ifråga och hon svarade lite spydigt att hon minsann hade inget med detta att göra att det inte var hennes fel att det var dåligt mellan oss och en massa annat BS.

Jag har i varje fall avslutat kontakten, jag skrev till damen ifråga att jag visste precis vilken typ av kontakt hon har tagit då jag har läst alla hennes vackra ord till min man. Detta betyder att de har ingen relation då han har lagt alla kort på bordet och visat allt. Jag höll mig undan för jag tänkte att hon kanske behövde avslut men 3 år senare finns det inge mer avslut att få. DET ÄR ÖVER, båten har seglat och hon får leta bekräftelse hos någon annan.

Jag har även talat med maken en hel del gällande detta. När han lämnade henne hade hon ett psykbryt och började gå hos en psykolog vilkett också innebär att han har dåligt samvete för hur hon mår. Men snälla någon efter 3 år så är det en repig skiva nu. Hur länge ska hon spela på hans samvete för det är det hon gör.

Detta har ruckat om vårt förhållande om jag ska vara helt ärlig och min tillit till honom har fått sig en känga. Det är den enkla sanningen och jag har sagt I mitt förhållande finns det två personer han och jag. Om han tänker leva sitt liv med dåligt samvete över förhållande som inte har funkat som man har lämnat så har vi för mycket deltagare här och jag är inte intresserad. Finns inga kompromisser och genvägar det är så enkelt. Jag har också lämnat relationer och vem är snäll när man gör slut egentligen. En person blir knäckt och sårad, man sätter ljupa sår i en människa men man har rätt att gå vidare, att älska igen och det är var en ens ansvar att se till sin egen lycka.

Nu är vi gifta och orden nöd och lust har en stor betydelse för mig. Jag har lovat att älska och lösa våra problem som kommer att komma under färdens gång. Vi har kännt varandra i 2,5 år och vi kommer möta många situationer som lär oss nya delar av varandra. Ibland kommer det vara bra saker och ibland mindre bra saker. Det här var av det senare slaget och han har lärt känna en ny del av mig som han inte visste fanns liksom jag har lärt känna en del av honom. Det är inte situation som uppstår i sig som påverkar utan hur man tar sig därifrån. Idag skiljer och separer folk för allt och inget. Jag tror på att man ska kämpa för varandra lika mycket man ska prata om sådant som är jobbigt och man ska lära av sina misstag. Alla gör vi fel och vi är inte mer än mänskliga.

Vi har pratat om otrohet innan och detta anser jag är en gråzon. Jag tycker att hans handlande är fel och jag ifrågasätter det för jag tycker inte om att man vilseleder folk även om det för att man tror att personen ifråga behöver komplimanger för att må bättre med sig själva. Han krossade hennes hjärta och han är inte den person hon ska söka sig till för att bli hel igen. Jag blir arg på honom för detta sätt ger henne inget avslut heller hon får falska förhoppning och jag anser att han ska be henne om ursäkt för sitt daltande som gör att hon 3 år senare fortfarande hoppas på att han ska ge henne en chans igen.

                                        

Nej förhållande är fan inte lätta alla gånger men trots den turbulenta helgen så kom vi ut starkare än innan. Vi har pratat djupare än innan, vi har blottat känslor vi inte har vidrört och konstigt nog så har detta fört oss närmare varandra än tidigare. Så skål till exet. Kanske det uppvaknande vi behövde så här innan bebisen kommer och gudarna ska veta att jag älskar honom så starkt att det gör ont ibland. Vi vet nu vad vi har att förlora och kanske hade vi börjat ta varandra lite för givet. När man har det bra så blir det lätt så att man glömmer bort att kämpa för varandra lite.

Men ett snedsteg och han flyger ut genom dörren med huvet före för då finns det inga ursäkter, ingen återvändo och inga andra chanser.

                              

Mycket kan jag bearbeta, mycket kan jag förlåta men ett sådant svek är för mig ändhållplatsen och jag kommer aldrig titta tillbaks igen.

 

7 thoughts on “Uppdatering ang maken och exet

  1. var tydlig lika tydlig som du är när du skriver. jag tror bara att han är konflikt rädd vill inte bli osams i onödan …bla bla bla ja! så brukar det låta iallafall. sköt om er

  2. Du är mogen och klok i ditt resonemang som alltid. I det här fallet avser jag din syn på makens ex och hur du tycker att det ska/bör hanteras.Geneom att vara tydligt mot din man kan du “forma” honom efter din övertygelse för hur saker ska gå till. Diskussionen om hans eventuella “konflikträdsla” gäller naturligtvis i så fall också hans förhållningssätt gentemot dig och era diskussioner.Tror dock inte att detta behöver vara någonting allvarligt men skriver ändå ett varningens ord om att det borde vara kärleken, snarare än dina kategoriska positioneringar och hans konflikträdsla som ska avgöra äktenskapets fördjupning och mognad.Men du är klok och kommer inte låta detta komma mellan er i framtiden… :-)Du är en underbar kvinna och jag önskar dig som alltid, allt gott i livet!kram

  3. Varför är män så konflikträdda?*suck*SKönt att det förde er ännu närmre varann för en gångs skull. Synd att din tillit hann bli lite ruckad, men så blir det väl någon gång i alla äktenskap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s