Uttråkad


Hm nu är huset mega städat, finns inget kvar att göra, har till o med övervägt att klippa gräsmattan men har lite ont så det kanske inte är en jätta bra idé. Får fortsätta brodera helt enkelt.

Jag undrar vad de som är arbetslösa gör hela dagarna. Det finns inget vettigt på tv och vem orkar springa på stan hela dagen. Jag har nu varit hemma en vecka och har promenaret och läst mm men är redan uttråkad. Längtar efter bebisen så man kan sysselsätta sig med något. J har sagt att så fort bebisen kommer så kommer städerskan hit i början så jag bara kan mysa och fokusera på att hitta rutiner. Hm jag tror inte jag kommer att behöva någon städerska, det tar mig 15 min att städa här hemma nu när jag har organiserat allt och lat är jag inte.

Sen undrar jag varför alla ska lägga sig i ens graviditet hela tiden, min svärmor ska hela tiden kommentera hur bra hon minsann mådde fram tills hon födde. Ursäkta men jag jobbade fram till två veckor innan nedkomst o är nöjd med det. Sen så tycker min syster att det där med bröstpump är onödigt och bla bla bla… Kan alla hålla truten så mår jag genast mycket bättre. Jag vet inte hur min bebis kommer att vara, vilken typ av mamma jag kommer att vara och hur många fel jag kommer att göra men min attityd är learning by doing. Så ge mig en chans att ta reda på saker och ting på mitt sätt, låt mig få vara lat dom sista två veckorna och inte vilja springa och hälsa på hos alla. Jag och J har inte haft en nedgång och just nu vill jag fokusera på oss innan bebisen kommer men det är tydligen svårt för folk att fatta, sen varje dag ringer telefonen för att de ska fråga om det har kommit någon bebis… TACKAR FÖR STRESSEN. Den hjälper mig så mycket just nu.

Hm… Nej nu ska jag sluta vara så jäkla anti det är inte min natur. Ska lägga mig i solstolen och läsa en bok.

7 thoughts on “Uttråkad

  1. stäng av telefonen och njut av din egna tid….du kommer nog att få mindre av den sen..:)Märkligt med alla som ringer och frågar..fattar dom inte att man hör av sig när bebisen kommit:)Nej man hemlighåller det i fyra veckor innan man ringer släkt och vänner yeah right.Lycka till:)

    1. Jag vet, de fattar inte att det är det enda jag tänker på själv och att min väntan är nog klart mycket större än deras. Men också detta att alla ska jämföra en med dem hela tiden. Jag vill inte bli jämförd med någon, min graviditet är min o jag kan bara uppleva saker och ting på mitt sätt.

  2. Bry dig inte om dem vännen. Folk är besserwissar, ska tycka och tänka. De menar väl bara väl, och glömmer att vi alla är individer. Alla reagerar inte på samma sätt, och alla bebisar är olika. Jag känner likadant när det gäller min rygg. ALLA ska ha åsikter om hur jag ska göra, och ALLA ska fråga VARJE dag hur det känns i ryggen.TYcker du ska strunta fullkomligt i allas kommentarer och fråga, t o m stänga av din telefon om du känner att du behöver. Sen tar du bara till dig av de råd du tycker verkar vettiga, och tala om för dem att du vill utforska din mammauppgift i fred. Och att om du vill ha råd och förslag så kommer du fråga dem om deras åsikt =)Ta nu vara på dig och magen sista tiden!Massa kramar till er

    1. Du har helt rätt och det är precis vad jag ska göra. Nu ska jag fokusera på mig o bebben. Så enkelt är det.

  3. Alla kommer alltid ha något att säga, fokusera på dig o bebben, du kommer växa in i mamma rollen o se vad som funkar för er!

  4. Jag och sambon funderar på att bara ta ett kort på bebisen sen när den kommit, sätta upp det på dörren, stänga av ringklockan och sen sätta en lapp under fotot på dörren där det står: “Hej, jag heter **** och jag är så här lång och vägde så här mycket och så här ser jag ut. Jag, mamma och pappa vill vara ifred ett tag framöver, vi hör av oss när ni får komma in ohc hälsa på!”

  5. *s* Vänta ni; ni kommer att få råd om hur ni ska ta hand om er lilla bebis fram till hon/han är myndig! Stäng av öronen och gör som ni vill och tycker är bäst för er och bebisen, sedan får alla andra tycka som de vill. De som verkligen är “mästare i hantering av bebisar och barn i allmänhet” är som regel de utan barn! Lycka till med lillan/lillen!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s