Begravning


Imorgon ska jag på min första begravning. Det är min makes styvmors far som gått bort 95 år gammal. Hon tog hand om honom på slutet och han somnade in efter att ha varit sjuk en längre tid.

Min fundering är vad har man på sig på en begravning. Alla tips mottages tacksamt. Sedan vad händer på en begravning egentligen? Jag är lite nervös och vi ska ta med oss Naomie till detta. Får sätta mig längs bak om jag måste ut och amma eller så.

 

1 thought on “Begravning

  1. Man ska inte ha på sig alltför kort kjol/klänning och inte för urringat heller. Inte heller några bara axlar, utan nånting med ärm på. Begravningar går till på olika sätt såklart, men jag var på min morfars begravning igår, o då var det lite sång och prästen höll griftetal om personen. Sen var det överlåtelse som prästen höll i och sedan var det avsked, då alla fick gå fram till kistan och säga hej då. Sen hade vi lite mer musik. Det tog ungefär 45 min – 1 timme tills det var klart. Om man ska ha jordfästning så vet jag inte om några bär ut kistan och den sänks ner i graven medan släktingar är där och man säger sitt hej då där. Min morfar ska kremeras så vi gick bara ut ur kyrkan när allt var klart. Hoppas det var till lite hjälp iaf!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s