Deppigt värre


Man har en bild i huvudet på hur det ska vara när man får barn och i den bilden är allt guld och gröna skogar.

Men verkligheten slår en som en bomb och man häpnar när man inser det är mycket jobb och lägg på ingen sömn så mår man ännu sämre.

Jag höll på att kasta in handduken förra veckan och var så deppig att jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen med allt. Fann ingen glädje i saker och ting och började faktiskt på fullt allvar fundera på att skilja mig. Grät över allt och inget och tyckte att hela världen var emot mig.

Men hux flux började allting vända i helgen. Sakta men säkert kännde jag att glädjen började infinna sig. Som om inte det var nog så fick jag se detta ansikte. Naomie började le i helgen, och det lyfta mig till skyarna.

I går gick det att lägga henne utan att hon behövde ligga hos mig först och då kom saknaden. Jag kännde shit hon kan sova själv, hon behöver inte mig och jag märkte för första gången hur mycket jag har fäst mig vid henne. Var där inne och pillade på henne i förhoppning om att hon skulle jämra lite så jag skulle vara behövd. Men nope hon sov djupt.

Jag tar bilder på henne varje dag, vill inte missa ett tillfälle. Sen har man dessa två underbara människorna i sitt liv och då får man ta energi från tillfällen som dessa. Varför ta piller när man kan använda sig av nära och kära för att hitta tillbaka.

Nej skärpning nu ska jag ta mig samman och njuta av det livet ger mig.

9 thoughts on “Deppigt värre

  1. skönt att höra att du mår bättre. tror att det är lätt hänt att man blir deppig efter en förlossning för att livet förändras så mycket och kroppen är full av känslor. mpr man dåligt för länge ska man nog däremot söka hjälp för ingen runt omkring mår ju bra av att man själv mår dåligt =)vilken otroligt söt dotter ni har =)

    1. Ja hon är söt och jag har sagt till min omgivning hur jag mår och de ger mig så mycket energi att man känner att nu är man på väg tillbaka.

  2. Minns du ej vad jag skrev när du sagt att du nu skulle vara ledig ett år? DET är inte ett års ledighet att vara hemma med ett liten baby, det är ett jobb, men ett kärt sådant :O). Hon är söt som socker din dotter!

    1. Ja du visste vad du pratade om. Vissa dagar är hon så himla på en att man hinner knappt gå på toa men för det mesta är hon världens snällaste.

  3. Tyckte din man var klok som ville anlita en städerska så du slipper tänka på det och han slipper tänka på det när han kommer hem från jobbet-ni kan ägna er åt den lilla-och SOVA när hon sover, för sömnen blir störd. Men det finns en bra metod, kolla Anna wahlgrens sida-beställ hennes bok sova hela natten.

    1. Tack tjejen jag börjar må bättre. Du har rätt mycket sömn är oftast boten till mycket och jag sover allt vad jag kan.

  4. Skönt att du mår bättre!Det är jobbigt i början och ett tag till. Tror att är viktigt att du kan få egen tid också, utan lill-tjejen, även om det bara är några timmar åt gången. Tror du orkar bättre då!Lycka till !kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s