Nu ska jag synda


Chokladbollar

Buffé nr 9 2001, sid 9

Ingredienser
Portioner: 30

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering

 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Smält smöret och låt puttra en kort stund.

Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.

Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

Gör det du också.

7 thoughts on “Nu ska jag synda

  1. Svårighetsgrad medel? Det var ÅR sedan jag gjorde chokladbollar. På den tiden smälte man inte smöret. Så. Där har vi kanske svårigheten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s